Een nieuwe maand betekent een nieuw voornemen! In januari ging ik consuminderen en ik februari zal ik leren focussen, zonder afleiding van mijn smartphone.

Deze zomer nam ik mijn gsm gedrag al eens onder de loep toen ik een weekje offline ging. Het ging daarna een tijdje goed, maar nu ik hele dagen thuis zit, gaat het bergaf. Ik heb veel te veel tijd, tijd die ik vaak verdoe aan mijn smartphone. En daar wil ik deze maand graag aan werken. Er zijn genoeg andere dingen waar ik mij wil/kan mee bezighouden: een boek lezen, strijken, kasten opruimen, knutselen voor de baby, …
Nu gebeurt het al te vaak dat ik mijn activiteit onderbreek om mijn smartphone te checken. Ik besef het zelf, op die moment, maar toch is de drang zo groot om het te doen.

Gelukkig bestaat er een app die mij gaat helpen met dit voornemen: de Forest app!

Je stelt op voorhand de tijd in die je wenst gefocust te blijven zonder gsm-gebruik. De Forest app telt af en waarschuwt je als je toch kijkt op je gsm. Ondertussen groeit er een boompje op je scherm en bij het einde van de vooropgestelde tijd is je boompje af. Zo kan je dagelijks een bosje planten met de bomen die je verdiend hebt gedurende de dag. Je kan ook een overzicht van de voorbije dagen bekijken.

Gedurende de maand februari zal ik proberen om dagelijks 3 tot 5 bomen te planten van 30 minuten.

Doe je graag mee? Laat het me zeker weten!
Ik heb alvast een printable gemaakt om mezelf (en jullie) te motiveren! Je kan hem hier downloaden. Elke boom die je plant, mag je kleuren en zo heb je na vier weken (hopelijk!) een kleurrijk bos 😉

Succes!