Het is bijna mei, de maand van de moederkes en voor dit moederke wel een heel speciale maand. In het begin zal ik nog hoogzwanger zijn en op het einde een moeder van drie.

Omdat deze maand zo bijzonder is, wil ik ze graag vastleggen op papier. Lekker ouderwets in de vorm van een dagboek. Het lijkt me leuk voor later om deze maand nog eens te herbeleven. Ook voor de baby lijkt het me een fijne herinnering.

Positief en dankbaar

Ik wil er deze maand ook bij stilstaan hoeveel geluk we hebben dat we een derde kind mogen verwelkomen in ons gezin. Met al die zwangerschapskwaaltjes en hormonenwissels durf ik dat wel eens te vergeten. Daarom wil ik me in mijn dagboek vooral focussen op de positieve dingen en dankbaar zijn. Als kersverse moeder krijg je vaak last van angsten. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar ze mogen het gevoel van blijdschap niet overheersen. Door dagelijks iets op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben, richt ik mijn aandacht op de goede dingen en verdwijnen zo de negatieve gedachten.

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat deze manier van denken ervoor zorgt dat je je geestelijk én lichamelijk beter gaat voelen. En dat kan mij alleen maar ten goede komen! Maandag start ik mijn dagboek. Elke dag zal ik kort opschrijven wat me blij maakt. En voor de nieuwsgierigen deel ik het op het einde misschien wel 😉

Wil je graag meedoen?
Dat kan! Ik zocht en vond op het internet een leuke printable om per week af te drukken. Ik vond hem bij The Happiness Planner, een leuke website over positief denken.
Succes!