Wie mijn blog volgt, weet dat ik dit jaar elke maand een nieuwe uitdaging aanging. Sommige van deze uitdagingen gingen heel vlot en werden zelfs een goede gewoonte. Terwijl andere uitdagingen eerder flopten en een stille dood stierven…
Het jaar loopt stilaan op zijn einde, zo ook mijn laatste uitdaging. Daarom overloop ik graag met jullie mijn top drie van toppers en floppers:

Toppers 

 

#1 Weekmenu’s

Met stip op één: de weekmenu’s! Zij hebben mijn leven echt veranderd. Nooit meer de vraag ‘wat eten we vanavond’, nooit meer last-minute boodschappen doen want alles is nu goed georganiseerd. Elke zondag bespreken we met het gezin wat we de komende week gaan eten. Iedereen mag voorstellen doen, maar uiteindelijk beslissen mama en papa wat het wordt. We houden hierbij natuurlijk rekening met de kinderen, maar we vinden het belangrijk dat ze ook eens iets nieuws proberen of iets eten wat ze niet zo graag lusten. Het kan niet alle dagen worst met appelmoes zijn 😉 Lola schrijft alles netjes op het bord en ik maak een boodschappenlijst. Maandag is mijn vrije dag en dan doe ik boodschappen voor de hele week en klaar is kees!

#2 Consuminderen

Ik begon het jaar met de uitdaging om een maand lang niks te kopen. Dat lukte ongeveer (met uitzondering van drie aankopen) . Wél maakte in een wenslijst, waar ik alles opschreef wat ik wou kopen. Na een maand bekeek in de wenslijst kritisch en kon ik er al heel wat dingen van schrappen 😉
De gewoonte van mijn aankopen uit te stellen zit er sinds januari goed in. Ik doe bijna geen impulsaankopen en ga ook veel minder winkelen. Online shoppen blijft voor mij gevaarlijk, maar ook daar vond ik een oplossing! Ik zet al mijn goestingskes op mijn online verlanglijstje. Dat verlanglijstje verandert voortdurend: er komen dingen bij en er worden dingen gewist. En nu mijn verjaardag dichterbij komt, is dat verlanglijstje best wel handig 😉

#3 Capsule wardrobe

In augustus ging ik ook in mijn kleerkast consuminderen en ontspullen. Een beperkt aantal kledingstukken zorgt voor minder keuzestress en rust. Minder shoppen is geen probleem (ik heb er toch geen tijd voor) en ik koop nu meer duurzame stukken die makkelijk te combineren zijn. Dankzij Pinterest heb ik ook een eigen stijl ontwikkeld die ik probeer trouw te blijven.

Floppers

 

#1 Focus

In februari ging ik virtuele boompjes planten om mijn gsm gebruik te verminderen. Dat lukte toen vrij goed, ik haalde zo goed als elke dag mijn doelstelling. Maar eens de maand voorbij was, herviel ik vrij snel in mijn oude gewoonte…
Mijn laatste uitdaging (slapen zonder blauw licht) lukt beter. Sinds ik weer een ouderwetse wekkerradio heb, blijft mijn gsm uit de slaapkamer. Alleen als Tom niet thuis is, heb ik mijn gsm liefst toch wel binnen handbereik … 😉

#2 Water

In april ging ik meer water drinken. Het doel was 6 tot 8 glazen per dag, maar dat was iets te hoog gegrepen… Ik was er wel een maand bewust mee bezig en dat heeft toch wel voor een verandering in mijn gewoontes gezorgd. Ik begin en eindig de dag met een glas water. Op het aanrecht staat altijd een glas klaar en als ik er passeer, drink ik een (half) glas leeg. Op mijn bureau in de klas, staat ook altijd een drinkfles binnen handbereik.

#3 Stappen tellen

Vooral uit nieuwsgierigheid leende ik in november een stappenteller om eens te zien hoeveel stappen ik dagelijks zette. Als werkende mama van drie dacht ik vanzelf aan die 10 000 stappen te  raken… Niets was minder waar! Mijn gemiddelde lag ver onder die 10 000, enkel op héél drukke werkdagen met een actieve avondactiviteit geraakte ik er wel.

En nu?

 

2017 zit er op en zo ook mijn goede voornemens.
In 2018 zal ik vooral proberen alle ballen in de lucht te houden en te genieten van mijn kroost. Ik heb weinig wilde plannen en zie wel wat er op me afkomt. Dat zullen jullie hoogst waarschijnlijk wel kunnen volgen op mijn blog 😉

Bedankt lieve lezers om ook dit jaar mijn berichten te liken of een reactie achter te laten, want dat geeft me telkens weer een boost om verder te blijven doen!
Hopelijk kan ik jullie ook in 2018 blijven plezieren en inspireren.

Ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar!

xxx

Tine