Nieuw meubilair in huis

Voor de kinderen is de verpakking alleen al een feest! Maar ik was vooral heel blij met de inhoud… (zie volgende foto)

Een nieuwe zetel!

Jawel, na meer dan 12 jaar en drie kinderen later kochten we eindelijk een nieuwe zetel! Ik droomde er al langer van… Maar we stelden de nieuwe aankoop wijselijk uit tot ook de laatste papfles uit ons huis verdween (voor morsgevaar, weet je wel 😉 ). Samen met de nieuwe zetel hingen we ook onze mooie poster van Mangos on Monday op. Ik kocht al hem al een tijdje geleden op MART, maar we wachtten deze gelegenheid af om hem eindelijk op te hangen! En dat paradijs? Dat is wel degelijk hier, in onze nieuwe, zalige zetel!

Avondwandeling

Toen de lockdown ook ons land bereikte, waren we even de kluts kwijt. Maar we beseften al snel dat buitenlucht en beweging extra belangrijk zijn nu. Daarom spraken we af om elke dag een avondwandeling te maken. We hebben geluk dat we op de boerenbuiten wonen en mogelijkheden genoeg hebben voor een rustige avondwandeling in de bossen of tussen de weilanden.

Post voor oma en opa

We proberen ons aan de regels te houden en afstand te houden. Vooral voor onze oma’s en opa’s is dat niet leuk. Daarom verwenden we ze al met enkele leuke briefjes, tekeningen, armbandjes, …

Muziekpak

Ook wij krijgen nu heel wat extra post en dat vinden we natuurlijk superleuk! Zo kregen we van oma dit muziekpak. Het zorgde voor meer dan een uur amusement en gegiechel 😉

Kleurrijke paasversiering

Mijn Pinterestborden vol knutselideetjes komen goed van pas in deze lockdowntijd! Zo knutselden we deze schattige strijkparelkonijntjes om in onze paasboom te hangen! Een beetje extra kleur in huis kan nooit kwaad 😉

Twee handen op één buik

Deze twee giecheltrienen hebben energie voor tien! Maar ik mag van geluk spreken…. De keren dat ze ruzie maakten, kan ik op mijn één hand tellen… oef!

Pim aan het werk

Pim krijgt elke weekdag een filmpje toegestuurd van zijn meester Kris. Daarin geeft hij zijn kleutertjes een opdracht. Het is voor Pim telkens weer een lichtpuntje om zijn meester te zien. Hier kreeg hij de opdracht om het deksel van een schoendoos te schilderen. Later moest mama er een gaatje in maken en werd het een mini-knikkerbaan!

Bewegen is gezond

Naast onze avondwandeling proberen we ook op andere manieren wat aan sport te doen. Want zwemmen zit er de komende weken nog niet in… Ik zag een leuk ganzenbord passeren op de website van Gymspiratie. Ik maakte het samen met de meisjes en ik kan je verzekeren dat je tong op de grond hangt na het spelen van dit spel 😉

Tekenwedstrijd – jouw quaranteam!

Het was in het begin even wennen, zo met z’n vijven 24 op 24 samen thuis… Maar ondertussen begin ik het best gezellig te vinden (met momenten 😉 ) en besef ik dat ik blij mag zijn met mijn “quaranteam”!
Hoe ziet jouw “quaranteam” eruit? Vraag aan jouw kinderen om er een mooi portret van te maken en doe mee aan de leuke tekenwedstrijd van Lijstjestijd! Lees hier hoe je kan deelnemen… Veel succes!