Feest voor Lola

Lola werd vorige week zes jaar en gaf gisteren haar verjaardagsfeestje. Omdat haar verjaardag midden in de herfst valt, besloten we er een echt herfstfeest van te maken.

Naar het bos

Onze tuin is niet zo groot en het aantal kinderen was weer meer dan ik oorspronkelijk voor ogen had… Daarom leek het mij een goed idee om de hele bende mee te nemen naar het bos. Ik vroeg alle mama’s om speelkledij mee te geven, zo konden de kinderen zich helemaal uitleven. In het bos lag een schat verborgen, maar om die te vinden, moesten de kinderen eerst een aantal zoekopdrachten uitvoeren.
De zoekopdrachten vond ik bij Zondag Bosdag en de schatkist was gevuld met gouden munten van chocola (jawel die liggen nu al in de winkel… bij het Sintgerief…) Voor de inkleding van het spel kon ik rekenen op Jana (mijn nicht, en ook onze babysit).

Spinnensoep

Voor we naar het bos vertrokken, mochten de kinderen in de keuken helpen bij het maken de spinnetjes voor de spinnensoep. De spinnetjes maakten we van gehakt en spaghetti. Ze werden eerst gekookt in water voor ze in de soep gingen zwemmen. Oma maakte pompoensoep (ui + pompoen + knolselder + kippenbouillon) die klaarstond tegen dat we terugkwamen van het bos. Na zo’n wild avontuur smaakte die pompoensoep wel, en zeker de spinnetjes waren een hit 😉

Met dank aan…

Oma Miek, Jana en… de zon!
Zonder hen was het nooit zo’n leuke en relaxte middag geweest ♥