Het is een fase…

… dat hebben Tom en ik de voorbije jaren al vaak tegen elkaar gezegd! Vooral tijdens het eerste jaar na de bevalling was het telkens weer een beetje overleven.

Die kraamperiode ligt nu definitief achter ons (want nee, er komt zeker geen vierde 😉 ). Maar in onze omgeving zijn er nog genoeg baby’tjes die ik kan knuffelen. Dat vind ik elke keer weer heel leuk. Maar ik vind het nog leuker om dat baby’tje terug aan de mama te geven als het weent of kaka gedaan heeft 😉

Overlevingsmodus

Pim is nog niet oud genoeg om me alleen de roze wolk te herinneren. Ik weet nog heel goed hoe die slapeloze nachten voelden, die slopende vermoeidheid, die radeloosheid als het weer even niet ging… En ik weet ook nog heel goed hoe Tom en ik ermee omgingen. We hadden een soort van overlevingsmodus die ons telkens weer door een moeilijke periode hielp.

  • We stonden om de beurt met de wacht, de ander mocht dan oordoppen insteken en een paar uur doorslapen
  • Ik deed aan omgekeerd uitslapen (’s avonds extreem vroeg in bed kruipen)
  • Een hete douche ’s morgens kan wonderen doen
  • Koffie en chocolade zijn een must
  • We deden de kinderen af en toe eens naar de grootouders (want daar sliepen ze wel altijd goed! grr…)

Het boek is een echte aanrader. Het staat boordevol tips & tricks die écht van pas kunnen komen tijdens dat eerste levensjaar. Ik denk aan koken met één hand, stylingtips om dat buikje te verstoppen en eerlijke bekentenissen die je doen voelen dat je niet alleen bent.

Bovendien ontdekte ik dat ook Lijstjestijd vermeld wordt in dit boek! Dan is het natuurlijk zeker een topper 😉

WIN WIN WIN

Zit jij momenteel in overlevingsmodus en zou je dit boek wel eens willen lezen? Dan heb ik goed nieuws, ik mag er ééntje weggeven!

Hoe kan je winnen?(*)
1. Volg Vanillemeisjes op Facebook en/of Instagram
2. Tag iemand die ook in een pittige fase zit
3. Delen (in de stories) = kansen verdubbelen!

(*) Deelnemen kan t.e.m. 15/02/2020. Op 16/02/2020 maak ik de winnaar bekend!