sprookjescollage-1

We kregen deze week leuke post uit Nederland: het mooie sprookjes prentenboek van Caroline Ellerbeck!

Nog voor het boek gelanceerd werd, mochten wij het als één van de eerste te bekijken! En weet je hoe dat komt…?
Wij deden mee aan haar crownfunding campagne en sponsorden zo de productie van haar boek! Tom ontdekte de campagne via voordekunst en omdat we hier thuis helemaal fan zijn van de illustraties van Caroline Ellerbeck, moesten we niet lang nadenken!
Als donateur krijg je ook een wederdienst. In dit geval was dat: een gesigneerd boek en een sprookjeskaart! (we kregen er zelfs twee 😉 )

Maar wat maakt dit sprookjesboek zo bijzonder?

#1 Prentenboek zonder tekst

Het is een prentenboek zonder tekst. Je wordt dus een beetje verplicht om je eigen tekst bij de prenten te verzinnen. Maar geloof mij… als je de prenten ziet, komt er vanzelf een verhaal opborrelen!

#2 Sprookjes met een kwinkslag

In dit boek vind je allesbehalve de klassieke sprookjes. Wél herken je de typische figuurtjes: de boze wolf, Hans & Grietje, de zeven dwergen, … Maar ze ontmoeten elkaar op een heel andere manier dan we gewend zijn. De sprookjes lopen als het ware in elkaar over en dit zorgt voor grappige taferelen die vanzelf uitmonden in prachtig verzonnen verhalen!

#3 Zoekboek

Op de achterkant van het boek zie je enkele figuurtjes die op elke bladzijde van het boek terug te vinden zijn. Het boek heeft dus ook een Waariswally-factor die het extra boeiend maakt!

Onze meisjes hebben het boek ondertussen al uitgebreid getest én goedgekeurd!

sprookjescollage-2