Twee weken geleden werd ik geïnterviewd door Rani van Made in Oostvlaanderen.
Zij vroeg me hoe ik alle ballen in de lucht hou?
Je leest het hier:

UNIEK ONDERNEMERSVERHAAL: MAMA VAN DRIE, LEERKRACHT, BLOGGER ÉN ONDERNEMER

RANI CROMPHOUT  4 NOVEMBER 2018
SINT-NIKLAAS – Tine Van Poeck is fiere mama van Lola (7), Susan (5) en Pim (1,5). Bovenop haar fulltime job als mama is Tine deeltijds leerkracht in het lager onderwijs en boeit ze haar lezerspubliek wekelijks met fijne verhalen op het blog ‘Vanillemeisjes’. Sinds enkele maanden heeft ze er, samen met haar man, een vierde kindje bij: Lijstjestijd. Kort samengevat is dit een online platform, en sinds kort ook een app, waar je verlanglijstjes kan maken voor verschillende gelegenheden. Hoe ze deze drie jobs combineert met een gezinsleven en daarbij ook nog voldoende tijd overhoudt om te slapen, lees je hier.

Het is 6 uur. Tine staat op en maakt de kinderen klaar om naar school te gaan. Met drie kleine spruiten in huis is dit al een hele karwei. Vervolgens zet ze de kleine Pim af bij de onthaalmoeder en rijdt met de andere twee verder naar de lagere school in Temse, waar Tine werkt als zorgleerkracht. Om 16u30 haalt ze haar jongste telg op en brengt de hele bende opnieuw naar huis. Thuis moet er natuurlijk gekookt worden, een beetje huiswerk maken met de kinderen en vervolgens ze één voor één het bed in krijgen.De klok slaat 19 uur en de rust keert terug in huis. Tine neemt haar laptop erbij en begint aan haar volgende job. Het artikel dat ze gisteravond schreef voor Vanillemeisjes moet nog van leuke foto’s voorzien worden en voor Lijstjestijd zijn er een aantal mails toegekomen. “Gelukkig heb ik morgen mijn vrije dag op school”, denkt Tine bij zichzelf. “Dan kan ik afspreken en langsgaan bij enkele webshops.” Na een vermoeiende maar fijne dag kruipt Tine tijdig onder de wol, want de volgende dag staat er weer heel wat op de planning.

Creatieve uitlaatklep

“Het is leuk om naast onze gewone job een creatieve uitlaatklep te hebben”, vertelt Tine Van Poeck. Samen met haar man Tom Rombaut, die voltijds IT-er is, richtte ze het online platform ‘Lijstjestijd’ op. Dit is een digitaal verlanglijstje waaraan je alles wat online te koop is, kan toevoegen en kan delen met anderen. Daarnaast maakt Tine ook inspiratieborden aan met producten van unieke, kleinere Belgische webshops, die ze zorgvuldig uitzoekt.

Een dag telt maar 24 uur

“Hoe ik dit alles combineer? Tom en ik zijn allebei echte planners”, aldus Tine. “Onze week begint zondag al. Die dag maken we een weekmenu op. Maandag is mijn vrije dag en doe ik boodschappen voor de week. Wees daarnaast niet bang om hulp in te schakelen, want je kan zoiets gewoonweg niet alleen. We hebben een poetsvrouw en doen geregeld beroep op de grootouders.”

“Om ’s avonds wat rust te vinden neem ik ook nooit mijn gsm mee in de slaapkamer. Anders kan je het werk onmogelijk afsluiten, je ziet dat lichtje pinken en weet dat er iets binnenkomt”, geeft Tine nog mee. Hun eigen app komt trouwens ook van pas binnen dit drukke huishouden. “Als de kinderen zeuren voor een bepaald cadeau zeggen we gewoon: ‘Zet het bij op je lijstje.’ En het probleem is opgelost, althans tijdelijk”, lacht Tine.

Zo veel mogelijkheden

Lijstjestijd is nog in volle groei en Tine barst van de ideeën: “Momenteel hebben we zo’n 2 à 3 duizend actieve gebruikers en werken we samen met een 50-tal Belgische webshops. Dit aanbod willen we blijven uitbreiden. Zo bouwen we volop aan belevingen met doe-cadeaus zoals een uitstap of een weekendje-weg. We bieden bovendien verschillende workshops aan. Ten slotte kan je ook gewoon een tegoedbon voor een babysit of kraamkost cadeau doen.”

Met de feestdagen in aantocht zal ook de ‘secret santa’-applicatie Lijstestrekken.be opnieuw heel wat succes kennen. Heb jij je verlanglijstje al gemaakt?