bearBron: Studio Inktvis

Mei…

Niet alleen de maand van de meiklokjes maar ook van de moederkes! Een moederdag is passé, geef ons maar een moedermaand 😉
Ik mocht de voorbije week maar liefst 4 trotse mama’s bezoeken (jaja, het is bij ons een échte babyboom!). Alle mama’s straalden met hun kersverse baby op de arm. En ik genoot mee van hun roze wolk, maar in mijn achterhoofd weet ik dat de kraamperiode best zwaar kan zijn.
Daarom speciaal voor alle nieuwe moederkes vijf tips om de kraamperiode te overleven!

#1 Lang leve diepvriesmaaltijden en kraamkost

Vers koken tussen alle voedingen, luiers en babybezoekjes lukt niet altijd. Zorg daarom dat jouw diepvries goed gevuld is, zodat je altijd iets achter de hand hebt. Je kan ook vragen aan het bezoek om een maaltijd mee te brengen, kraamkost zoals Mme Zsazsa het zo mooi noemt!

#2 Een lange douche én een kop koffie kunnen wonderen doen

Had je weer een mindere nacht en zie je het even niet meer zitten? Geniet dan van een lange douche en drink daarna een kopje koffie… Met chocolade uiteraard 😉 Wedden dat je het daarna toch al iets beter ziet zitten?

#3 Volg de #nachtouders op Twitter

Ben je ’s nachts aan het voeden? Heb je het moeilijk om wakker te blijven? Denk je dat je de enige op deze aardbol bent die nu wakker is? Ga dan maar eens piepen op Twitter bij de #nachtouders. Dan zal je snel merken dat je niet alleen bent… En dat kan soms wel eens deugd doen!

#4 Alle hulp is welkom

Als het allemaal wat veel wordt, aarzel dan niet om hulp in te roepen. Een paar uur babysitten, boodschappen doen, strijken, kuisen, … Geef taken uit handen en gun jezelf af en toe een paar uur vrij! Daarna heb je dubbel zoveel energie om er tegen aan te gaan!

#5 Het is een fase 

Slapeloze nachten, krampjes, huilbuien, kaka tot achter de oren, … Binnen een paar jaar lach je er eens goed mee en krijg je zelfs stiekem een beetje heimwee naar deze periode… Genieten dus!

zappy ouders

Voor alle jonge (en minder jonge) mama’s heb ik ook nog een leuke verrassing…
Ik mag 3 abonnementen weggeven van het tijdschrift Zappy Ouders!
Wil jij kans maken?
Geef dan in een reactie jouw ultieme tip voor alle kersverse moeders!
De drie beste tips winnen een abonnement!
( Deelnemen kan t.e.m. 27/05/’16 en op 28/05/’16 maak ik de winnaars bekend)