20161012_155310

Ik had er al veel over nagedacht… over verjaardagsfeestjes, wat ik wel en niet zou doen… En ik had enkele goede voornemens:
– ik begin er pas mee in het eerste leerjaar
– ik vraag niet te veel kindjes
– ik doe het niet in een binnenspeeltuin
Maar…
– Lola zit in de derde kleuterklas en toch krijgt ze al een verjaardagsfeestje. Waarom? Omdat heel veel van haar leeftijdsgenootjes het al doen en omdat ik er zelf ook wel al zin in had 🙂
– Zoals je op de foto ziet, is mijn tweede voornemen ook in het water gevallen… Ik dacht 5 jaar betekent 5 kindjes uitnodigen, maar het zijn er iets meer geworden… oeps!
– Voorlopig is het nog niet in een binnenspeeltuin, maar misschien heb ik binnen een paar jaar mijn buik vol van die feestjes thuis en plooi ik hier ook nog 🙂

Ik had me wel goed voorbereid op dit feestje en mede daardoor is het zeker en vast een succes geworden. Zowel voor Lola als voor mezelf was het een hele leuke middag, zeker voor herhaling vatbaar! Ik geef jullie daarom graag enkele tips om een verjaardagsfeestje thuis te overleven:

collage-1

Voorpret

De pret begon al enkele weken voor het feestje: uitnodigingen in envelop steken, stickertje erop en namen stempelen, … Lola vond het geweldig!

collage-2

Een muziekpak

Dit maakte mijn moeder vroeger ook altijd voor mijn verjaardagsfeestjes en ik vond het superleuk! Je maakt een pakje en doet er enkele lagen krantenpapier extra rond. Op elke laag kleef je een opdracht. Het pak wordt doorgegeven op de muziek. Als de muziek stopt, mag het kind dat het pak vast heeft, er een laagje krantenpapier afdoen en de opdracht uitvoeren. Je kan de opdrachten gewoon schrijven, maar omdat het merendeel van de kindjes nog niet kon lezen, deed ik het met eenvoudige pictogrammen. Hier de opdrachten:
– zing een liedje voor de jarige
– doe een blinddoek om, elk kind geeft jou een voorwerp en jij moet raden wat het is
– fotoshoot
– tekenen (zie volgende foto)
– geef een eskimo-kus de kring rond (neuzeneus)
De inhoud van het pak kan vanalles zijn. Bij ons was het allerlei versiermateriaal om de cupcakes mee te versieren.

collage-3

Teken eens op de tafel

Dit leuke tafelkleed is al een activiteit op zich. De kinderen kunnen er naar hartenlust op tekenen met de stiften. Zo personaliseren ze hun eigen plekje aan de tafel. Achteraf gaat het tafelkleed de wasmachine in en is het weer stralend wit! (zeggen ze toch… ik moet het nog testen 😉 )

collage-4

Kies een thema

Feestjes worden altijd iets leuker als ze in thema zijn. Lola koos voor het thema ‘zeemeerminnen‘. Op de uitnodiging hadden we ook gevraagd om verkleed te komen. En zoals je ziet, vonden heel veel kindjes dat een leuk idee!

20161012_143540

Schakel hulp in

En de laatste én belangrijkste tip: doe het niet alleen en schakel hulp in! Lola heeft geluk met zo’n handige en creatieve oma, ze zorgde ervoor dat alle kindjes mooi geschminkt naar huis gingen!

Hoe overleven jullie de verjaardagsfeestjes thuis? Of verkiezen jullie toch een feestje buitenshuis?