Hohoho! Merry Christmas!

Ohja, wij zijn dol op Kerst! En ik heb mijn enthousiasme duidelijk ook overgezet op mijn twee dochters 😉
Sommige mensen vinden het een geforceerde boel, maar wij houden wel van de tradities en gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Benieuwd naar onze Kersttradities? We verklappen ze hier:

#1 Aftellen met een chocoladekalender en een kraskaart
Van de Sint krijgen we elk jaar een kraskaart bij oma en ook de chocolade aftelkalender staat hier dan klaar. Zo tellen we samen af naar Kerst (en nieuwjaar)

#2 Kroketten maken
Toen ik klein was, mocht ik mijn moeder elk jaar helpen met kroketten rollen. Het was een beetje fabriekje spelen met mijn broers: iemand duwde de worstjes door de machine, iemand sopte ze in het eiwit en de laatste wikkelde ze in paneermeel.
Dit jaar overhandigde mijn moeder ons de kroketmachine van grootmoeder zaliger en wij zetten deze traditie met plezier verder!
Want… wat is er gezelliger dan samen “kroketten rollen” met wat foute kerstmuziek op de achtergrond 😉

#3 Cadeau-spelletjes
Cadeautjes krijg je bij ons niet zomaar… Daar spelen wij een hele avond spelletjes voor! Wie een spelletje wint, mag zijn pakje open maken. En de meisjes vinden het superleuk om hun tantes en nonkels uit te dagen voor hun favoriete spelletjes 😉

#4 Kerstfilms kijken en langer opblijven
Stilletjes aan worden ze hier oud genoeg om mee te kijken naar heerlijke kerstfilms als “Home Alone” en “The Sound of Music”. Films die ze gegarandeerd spelen dezer dagen. En natuurlijk is dat hÊt excuus bij uitstek om langer te kunnen opblijven! Alleen jammer dat dat uitslapen nog niet zo goed lukt…

#5 Bling bling
De feestdagen, daar hoort natuurlijk wat bling bling bij. Nageltjes lakken, lippenstift en een mooie outfit! Zelfs Susan wou een trui met pailletten, een stoere weliswaar 😉 We vonden onze blingoutfit bij TAO, die een hele leuke feestcollectie hebben!


Wat is jullie ultieme Kersttraditie?