Kleine meisjes worden groot… Maar ons Lola die naar het eerste leerjaar gaat, dat is toch wel even slikken!
Of ze er klaar voor is, daar hoeven we ons gelukkig geen zorgen over te maken… Overal grijpt ze de kans om lettertjes te zoeken en te lezen. Ze schrijft alle namen van onze gezinsleden al vlotjes op haar tekeningen en ze vraagt de hele dag naar rekensommetjes. Ik probeer haar soms wat te temperen, alles op z’n tijd vind ik. Maar een leergierig kind is vaak niet te stoppen en zoekt zelf naar uitdagingen.
Op het einde van het schooljaar kreeg ze een boekje mee naar huis “benodigdheden eerste leerjaar”. Omdat de school de meeste materialen gratis aanbiedt, is het lijstje om te kopen vrij kort… Gelukkig zijn er wel nog een paar dingen die we zelf mogen voorzien. Want geef toe… wat is er leuker dan nieuwe schoolspullen kiezen? Samen met Lola ging ik daarvoor neuzen bij Kids with Flair, een leuke webshop vol mooie kinderspullen.
Zijn jullie net als Susan benieuwd wat Lola gekozen heeft? Ze verklapt het hier:

#1 mappen van Bakker
Een ringmap voor in de klas en een rekkermap om het huiswerk in te steken. 

#2 Drinkbus van Sass & Belle
Op school drinken onze meisjes alleen maar water. Daarvoor nemen ze een drinkbus mee. Maar omdat die intensief gebruikt wordt, is het wel nodig om jaarlijks een nieuw exemplaar te kopen.

#3 Brooddoos van Rex Inter.
Omdat ik zelf juf ben, zijn mijn kinderen genoodzaakt elke dag op school te blijven eten. Ze maken daar geen probleem van omdat ze niet anders gewend zijn. De brooddoosjes worden hier thuis vrij klassiek gevuld: boterhammen met vlees en kaas en een melksapje erbij.

#4 Agenda van &Anne
Ik heb een zwak voor mooie agenda’s… Lola zal in haar klas een agenda van de juf krijgen, maar dan is dit exemplaar voor mama 😉

#5 Zwemzak van Penny Scallan
Lola is een echte waterrat, en met dit vrolijke zwemzakje zal ze nog meer zin hebben om te gaan zwemmen!