Een tijdje geleden werden we uitgenodigd door Marlene voor een kinderkookworkshop met appeltjes. Dat moest ik geen twee keer vragen aan Lola, ze was meteen enthousiast! Zo trokken we op een woensdagmiddag in april richting Gent, naar Zelda & Zorro.

Het werd een gezellige en bovenal inspirerende middag. Evelien selecteerde voor ons enkele appelreceptjes die we al onmiddellijk mochten uitproberen. Samen met Lies en Baptiste gingen we aan de slag, dat lukte min of meer en het werd vooral heel plezant 😉

Wil je ook graag eens aan de slag met je kinderen in de keuken? En wil je het liefst een beetje gezond houden? Dan zijn deze receptjes zeker een aanrader om eens uit te proberen:

#1 Appel donuts

Nodig
appels – roomkaas – kleurstof – pindakaas –
hagelslag/sprinkles/snoepjes/granola/blauwe bessen/…
Aan de slag
1. Meng de roomkaas met enkele druppels kleurstof
2. Snijd de appels in plakjes en verwijder het klokhuis
3. Smeer de appelschijfjes in met de gekleurde roomkaas of pindakaas
4. Versier de appelschijfjes met toppings naar keuze

#2 Appel chips

Nodig
1 appel – 1 snuifje kaneel – 1 eetlepel citroen
Aan de slag
1. Verwarm de oven op 100°C en bedek een bakplaat met een vel bakpapier
2. Verwijder het klokhuis met een appelboor
3. Snij de appel in heel fijne schijfjes (gebruik eventueel een mandoline)
4. Meng de appelschijfjes in een kom met kaneel en citroensap
5. Plaats de appelschijfjes op de bakplaat, zorg dat ze niet overlappen
6. Bak de appelschijfjes 2 tot 2.5 uur tot ze droog aanvoelen en laat ze daarna volledig afkoelen
Tip: Je kunt de appelchips enkele dagen bewaren in een afgesloten doosje

#3 Appel energy balls

Nodig (voor 15 balletjes)
100g appelmoes (van ̩̩n appel) Р75g pindakaas Р20g rozijnen Р100g havervlokken Рcacaopoeder/sesamzaadjes/kokosrasp
Aan de slag
1. Doe de appelmoes, pindakaas en rozijnen in een kom en meng
2. Voeg de havervlokken toe en kneed tot een deeg
3. Rol balletjes met je handen (maak ze even vochtig als het te veel plakt)
4. Rol de balletjes door cacaopoeder/sesamzaadjes/kokosrasp
5. Laat de balletjes 30 min. in de koelkast opstijven

Smakelijk!