Dit weekend kwam de Sint op bezoek én hebben we onze kerstboom gezet!
Sint en Kerst lopen hier thuis altijd wat in elkaar over… Daarom bakten we kerstkoekjes die ruiken naar Sinterklaas 😉

Het recept is heel eenvoudig, ik maakte het vorige week ook met mijn kinderen in de klas. En omdat ik de koekjes zo lekker vond, maakte ik ze dit weekend nog eens met mijn kleuters thuis!

20161203_142446

Nodig:

  • 125g kandijsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 150g boter
  • amandelschilfers
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels water

collage-1

Aan de slag:

  1. Roer de boter tot room
  2. Voeg het eigeel, suiker, water en speculaaskruiden toe
  3. Kneed de bloem door het mengsel tot je een mooie bal hebt
  4. Laat het deeg een nachtje rusten in de koelkast,
    of: zet het deeg een uur in de diepvries (voor de ongeduldige kindjes 😉 )

collage-2

5. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg open
6. Duw de vormpjes uit en leg ze op de bakplaat (op boterpapier)
7. Werk de figuurtjes af met amandelschilfers
8. Bak de speculaas 15 minuten in de oven op 180°

Smakelijk!

20161203_171149