Vandaag testen we ons nieuwste kookboek uit: Koken is kinderspel. Het is een kookboek van Colruyt speciaal ontworpen voor kinderen. Het boek staat vol originele recepten die haalbaar zijn om met je kinderen te maken. Daarnaast vind je in het boek leuke weetjes, spelletjes, links en zelfs stickers! Alles dus om van koken een echt feest te maken!

Omdat we hier thuis nog wat restjes hebben liggen van de Sint, kozen we voor de ‘Zonnige speculaastrifle’. Een feestelijk dessert dat misschien nog van pas kan komen tijdens de feestdagen 😉

Nodig:

  • 4 sinaasappelen
  • 250g mascarpone
  • 250g Griekse yoghurt
  • 120g speculaas
  • 4 eetlepels chocobolletjes
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel bloemsuiker

Aan de slag:

  1. Pellen en persen
    Pel 2 appelsienen en snij ze in kleine stukjes. Snij de andere sinaasappelen in 2 en pers het sap eruit.
    (taakje voor mama/papa: laat het sinaasappelsap en de honing al roerend op een matig vuur inkoken tot een stroperig sausje, neem het pannetje van het vuur en laat afkoelen)
  2. Roeren en mengen
    Meng de mascarpone, yoghurt en bloemsuiker tot je een gladde crème hebt.
  3. Pletten en verkruimelen
    Doe de speculaas in een zakje en rol er met een deegrol over tot de koekjes verkruimeld zijn.
  4. De glaasjes vullen
    Strooi de helft van de speculaas op de bodem van elk glas en leg er enkele stukjes sinaasappel op. Lepel daarna wat saus over het fruit en schep de helft van de mascarponecrème op de saus. Je eerste laag is klaar, nu mag je net hetzelfde doen voor de tweede laag. Strooi als laatste de chocobolletjes over elk glaasje.

Smakelijk!