Een zoet en eenvoudig hapje voor bij de koffie/thee, dat zijn deze overheerlijke Zweedse kaneelbroodjes! Het recept haalden we uit Koken is kinderspel, een kookboek dat we hier regelmatig bovenhalen. Het leuke aan de recepten uit dit boek is dat de kinderen écht kunnen helpen bij het maken van de gerechten.

Nodig (voor 24 stuks):

  • 4 rechthoekige vellen bladerdeeg
  • 60g boter + 2 eetlepels boter
  • 5 eetlepels donkerbruine suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 koffielepel kaneel

Aan de slag:

  1. Maak de kaneelboter: boter + kaneel + vanille + donkerbruine suiker
  2. Rol het bladerdeeg goed open
  3. Smeer de kaneelboter er op
  4. Rol het bladerdeeg op en snij in schijfjes van 2 cm
  5. Leg de stukken naast elkaar in de ovenschaal
  6. Smelt 2 eetlepels boter en bestrijk de kaneelrolletjes ermee
  7. Strooi nog wat suiker over alle rolletjes met je handen
  8. Zet de kaneelrolletjes 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)

Smakelijk!