Het is weer vakantie, tijd om nog eens te koken met mijn kleuter!
Vandaag maken we zelf worstenbroodjes: niet moeilijk en superlekker!
Op de foto zie je Lola al klaarzitten met haar mooie keukenschort en ovenwanten. Ik vond ze allebei inĀ Dille & Kamille.
Nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 500g gehakt
- 1 ui
- 2 eieren
- 1 teentje look
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 propere kleuterhandjes š
Aan de slag:
- Voortaak voor mama/papa:Ā Snij de ui, plet de look en stoof ze beiden even in de pan.
- Foto 1: Meng het gehakt, ei, gestoofde ui en paneermeel en kneed alles tot een stevige massa. (Voeg ook nog peper en zout toe)
- Foto 2: Rol het bladerdeeg uit en snij er rechthoekjes uit.
- Foto 3: Maak worstjes van het gehakt-mengsel.
- Foto 4: Leg elk worstje op een stukje bladerdeeg en vouw het toe.
- Foto 5: Smeer de worstenbroodjes in met het eigeel van het tweede ei
- In de oven:Ā OngeveerĀ 20 minuten op 180Ā°.
- Tip: Je kan de worstenbroodjes ook in schijfjes snijden en als aperitief serveren.
Smakelijk!
Wat leuk om dat door de kindjes te laten doen!