Het was vandaag grootoudersfeest op school. De kleutertjes gaven het beste van zichzelf voor de oma’s en opa’s. En de mama’s? Die mochten een gebakje maken voor bij de koffie.

Na een vermoeide werkdag, raapte ik gisteren al mijn moed bij elkaar en begon aan de hartenwafeltjes. Ik heb deze wafeltjes al tientallen keren gebakken dus ik deed het snel tussen de soep en de petatten (letterlijk!). Lola wou natuurlijk graag helpen (lees: proeven).

Jammer genoeg ging er iets mis. Ik weet niet wat precies, maar het resultaat was dat mijn wafeltjes bleven kleven aan het wafelijzer waardoor ze er niet meer zo smakelijk uitzagen…
En dat op een donderdagavond… Mijn humeur zat onder nul… Gelukkig lukten er uiteindelijk toch nog een 20tal en had ik er net genoeg voor de grootouders. De mislukte exemplaren nam ik ook mee naar school en zijn achter de schermen verslonden 😉

Normaal gezien, lukken deze wafeltjes wel altijd goed. Dus wie het toch aandurft de wafeltjes eens te bakken, hier het recept:

WP_20151119_16_51_26_Pro

Nodig: (voor 50 wafeltjes)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • een zakje vanillesuiker
  • een wafelijzer

collage hartenwafeltjes

Aan de slag:

  1. Meng de suiker, vanillesuiker en gezeefde bloem
  2. Voeg er de gesmolten boter en het eigeel aan toe en mix goed
  3. Klop het eiwit stijf en meng het er voorzichtig onder
  4. En… Bakken maar!

Smakelijk!

Zo zien de goed gelukte exemplaartjes er uit 😉

WP_20151119_19_05_39_Pro