Ik kan mezelf niet echt een keukenprinses noemen en onze weekmenu’s zijn op z’n zachtst uitgedrukt nogal traditioneel. Daarom ben ik heel blij dat er in mijn omgeving wél een heleboel creatievelingen in de keuken zijn. Sinds mijn openhartig artikel kreeg ik heel wat leuke recepten van collega’s en vrienden. En dat bracht me op het idee van deze nieuwe rubriek: ” koken met …”.

Laura bijt de spits af. Zij is een collega van mij die op zoek ging naar een gezond alternatief voor “boterhammen als lunch”. Op de boekenbeurs kwam ze dit leuke boek al eens tegen en dankzij haar zus lag het even later onder de kerstboom.

Nodig:

 • 100g gekookte spelt
 • 75g gerookte zalm
 • 85g gemengde kerstomaatjes
 • 35g gele paprika
 • 2-3 eetlepels groene dressing
  (Laura gebruikte een Franse vinaigrette: 75 ml witte wijnazijn, 2 theelepels dijonmosterd, 1 klein fijn gesnipperd sjalotje, 150 ml olijfolie. 1 theelepels fijngesneden dragon, peper en zout. Doe alles in een glazen flesje en schud tot alles goed vermengd is)
 • 20g rucola

Aan de slag

 1. Schep de dressing in een glazen pot
 2. Leg de tomaten erin, gevolgd door de spelt, gele paprika, zalm en tot slot rucola
 3. Sluit de pot goed af
 4. Opeten? Schudden maar!

“Volgens het recept moet je spelt gebruiken, maar ik deed het met tarwe omdat ik geen spelt in huis had. De eerste pot die je maakt, duurt eventjes omdat je ook de dressing nog moet maken. In het boek staan verschillende recepten voor een dressing. In het begin van het boek staat ook hoe je je pot het beste opbouwt. Ik vond het heel lekker en gemakkelijk om op te eten. Even schudden en alles is goed gemengd.”

 

Smakelijk!

Laura