PicMonkey Collage

Kerstkaartjes schrijven… De ideale moment om Lola’s naam te oefenen!
Ze is hier nog vrij jong voor maar ze vroeg er zelf achter dus hebben we het haar geleerd. Ze heeft natuurlijk geluk, ze moet maar 3 letters kennen: de L en O lukken al aardig, bij de A moet ik haar vaak nog helpen. Maar het is zeker en vast weer een mijlpaal in haar ontwikkeling!

Allebei mijn dochters zijn linkshandig, niet verwonderlijk als je zelf links bent natuurlijk… 🙂
Linkshandigen worden vaak afgeschreven als onhandig en ’tegen de natuur’, maar wij hebben ook onze voordelen hoor:

– In sporten waarbij tegenstanders rechtstreeks tegenover elkaar staan, is linkshandig zijn een voordeel. Dat is zeker het geval bij tafeltennis, schermen, badminton, volleybal en boksen.
– Linkshandigen leren makkelijker Arabisch schrijven. Omdat ze beter in spiegelschrift kunnen lezen en schrijven, is een taal die van rechts naar links leest, makkelijker aan te leren.
– Beethoven. Leonardo Da Vinci. Paul McCartney. Kurt Cobain. Allemaal succesvolle kunstenaars en artiesten. Allemaal waren ze linkshandig. Toeval? :p
– Linkshandigen zouden in gevechten vaker verrassende slagen uitdelen. Daardoor hebben ze meer kans een hoge status te verwerven en veel kinderen te verwekken, die dan vaak ook linkshandig zijn.
– De rechterhersenhelft is beter ontwikkeld. Deze helft is onder andere verantwoordelijk voor de creativiteit, dit wil zeggen dat linkshandigen opvallend creatief zijn, op hoog niveau musiceren, een wiskundewonder zijn en extreem hoge IQ-scores halen!

We zullen al deze theorieën maar met een serieuze korrel zout nemen, maar er zal wel iets van waarheid inzitten zeker? 😉

Verder wens ik jullie nog een vrolijk kerstfeest!

5e60c71981b194ec6871e86f460fffd0

http://www.elsbethleupen.com/