20160803_111031

Een gezin, een job, het huishouden, vrienden, familie, hobby’s, … Het is niet gemakkelijk om al deze dingen te combineren. Wil het daarom zeggen dat je gas moet terugnemen en dingen moet schrappen? Soms wel, maar zeker niet altijd. Door het slim aan te pakken en alles goed te organiseren kun je vaak heel wat bereiken. In het boek #Levenkanjeleren schreven vier vrouwen  hun tips en tricks neer om je drukke leven in goede banen te leiden. Ik las het boek in één ruk uit en haalde er voor mezelf deze 10 tips uit:

#1 De twee minutenregel

Een regel voor de kleine klusjes in het huishouden: duurt het minder dan 2 minuten? Doe het dan onmiddellijk en stel het niet uit!

#2 Message to take home

Een leuke ontmoeting of een interessant artikel kunnen verrijkend zijn! Onthou wat je bijgeleerd hebt en neem het mee naar huis.

#3 De positieve kaart

Door de dingen positiever in te schatten, zijn we productiever, creatiever en meer gemotiveerd!

#4 De ochtendvraag

Stel jezelf elke ochtend de vraag: Wat voor goeds zal ik vandaag doen? Het helpt je om de dag positief en doelgericht te beginnen.

#5 Less is beautiful

We hebben allemaal wel eens last van keuzestress. Probeer bewust dingen aan je voorbij te laten gaan en haal er voldoening uit.

#6 Uitschrijven

Tegenwoordig kom je bijna automatisch op heel wat lijsten van elektronische nieuwsbrieven te staan. Dat zorgt ervoor dat je mailbox vaak uitpuilt van de ongewenste mailtjes. Maak er eens werk van om je uit te schrijven. Het zorgt voor rust in je mailbox en in je hoofd 😉

#7 Lijstjes

Zit je hoofd vol todo’s en raak je het overzicht kwijt? Lang leve de lijstjes! Ze zorgen voor een beter beeld en geven ons houvast!

#8 Kookwekkertechniek

Heb je problemen om je ergens op te focussen? Raak je veel te snel afgeleid door je gsm of televisie? Verwijder dan alle stoorzenders en zet je kookwekkertje op 25 minuten. Probeer je gedurende deze tijd op één ding te concentreren. Wanneer het wekkertje afloopt, is het tijd voor een kleine pauze en daarna kan je weer aan de slag!

#9 Durf nee zeggen

Het is niet altijd gemakkelijk om nee te zeggen, maar soms moet het wel eens. Anders dreig je jezelf te verliezen en enkel in functie van een ander te leven. Durf jezelf op de eerste plaats zetten en zeg nee!

#10 Sharing is caring

Delen is het nieuwe hebben. Je bent niet alleen, kijk om je heen en laat je inspireren!

9200000059051070

Heb je, na het lezen van deze tips, zin gekregen in meer? Dan heb ik leuk nieuws! Want ik mag één boek weggeven!
Laat in een reactie weten over welke tip jij graag meer wil lezen en maak kans op dit boek!

Je kan reageren t.e.m. 10/08/2016 en op 11/08/2016 maak ik de winnaar bekend!