Afkicken

Na die feestelijke decembermaand is het toch altijd een beetje afkicken… Ook al zijn we nog lang niet aan ons laatste nieuwjaarsfeestje toe, toch voel ik het feestgedruis stilaan wegebben… Geen kerstverlichting meer, ook al zijn de dagen nog even donker…
Moet ik dan nu al beginnen aftellen naar de lente…?
Omdat dat nog wel even wachten is, kan ik maar beter ook in tussentijd wat lichtpuntjes zoeken. Ze hoeven niet groot te zijn, maar net groot genoeg om mij door die winterse dip heen te helpen.

30 day Challenge – Happiness

Het was alsof mijn vriendin mijn angstzweet voor januari geroken had… Ze gaf me voor mijn verjaardag dit vrolijke kleine doosje met 30 opdrachtjes die je dag op slag beter maken! En het werkt aanstekelijk… want Lola vraagt elke ochtend wat onze opdracht voor vandaag is πŸ™‚

Lichtpuntjes

Ik merk dat ik (on)bewust ook al erg mijn best doe om kleine en grote lichtpuntjes toe te voegen aan januari… Voor al degenen die ook wel eens last hebben van een (januari) dip, deel ik hier tien dingen die, mij althans, op slag goedgezind krijgen:

#1 Een (bos)wandeling maken
Vroeger had ik er een hekel aan. Maar sinds ik bij mijn laatste zwangerschap bijna niet kon stappen, besef ik pas wat een rijkdom een wandeling kan zijn. Ik ben nog steeds geen fan van veel te lange wandelingen, maar dankzij mijn kinderen hoef ik nooit echt ver te gaan πŸ˜‰

#2 Kleurrijke tulpen kopen
Nu de kerstboom thuis verdwenen is, breng ik graag op andere manieren wat kleur in huis, door verse tulpen te kopen bijvoorbeeld!

#3 Door het huis dansen met mijn kinderen
Zaterdagavond, als papa gaan voetballen is, doen we de lichten bijna allemaal uit en zetten we de muziek keihard! We shaken dan door het huis, doen de limbo en dansen op de meest foute muziek…. heerlijk!

#4 Op date gaan met mijn lief
Helaas is het er deze maand nog niet van gekomen, maar in februari trekken we wel twee dagen naar Rotterdam… whoop whoop!

#5 Kaarsen aansteken
Dit lichtpuntje kan je heel letterlijk nemen πŸ™‚ Maar het heeft wel degelijk een groots effect! Tom ontdekte onlangs mijn (veel te grote) voorraad kaarsen en ik stak ze eigenlijk te weinig aan… Daar probeer ik dus nu wat verandering in te brengen!

#6 Iets doen voor een ander
Een collega uit de nood helpen, babysitten op iemands kinderen, pannenkoeken bakken voor school, … Het zijn kleine dingen, maar ze geven me toch altijd weer een boost.

#7 Vakantieplannen maken
Vorig jaar gingen we niet echt op vakantie en dit jaar begint het toch te kriebelen om nog eens naar het zuiden te trekken. En de voorpret begint al bij het plannen en zoeken van een bestemming!

#8 Een filmavond met een vriendin
AllΓ© dat is meestal de intentie. Maar uiteindelijk blijft het vaak bij enkele glazen wijn en een goed gesprek, die film is maar bijzaak πŸ˜‰

#9 De oudste van de familie bezoeken
Dit weekend gingen we op bezoek bij Tom zijn opa. Hij is de enige van onze grootouders die nog leeft. Voor zijn 91 jaar is hij nog heel actief en behoorlijk bij de pinken! Terwijl wij luisterden naar zijn levensverhaal, gingen de kinderen op ontdekkingstocht in zijn speelgoedbakken vol retrospeelgoed. En elke keer als we naar huis rijden, zeggen we tegen elkaar: dat moeten we vaker doen…

#10 Een taart bakken
En opeten natuurlijk! Want ja, mijn gelukshormoon wordt toch vaak gevoed met eten… Zet mij dus niet op dieet, want dan word ik doodongelukkig, haha!

Natuurlijk zijn lichtpuntjes voor iedereen persoonlijk… Dus misschien zien die van jou er helemaal anders uit?
Wat maakt jou op slag blij? Laat het me weten in een reactie!