Podcasts…. ik had er al veel over gehoord en gelezen, maar was er zelf nog niet toe gekomen. Ik dacht altijd dat ik er geen tijd voor had en vreesde dat de meesten in het Engels waren (geef mij maar Nederlands…)

Tot Lies me enkele maanden geleden bijna verplichtte om er ééntje te beluisteren. Een nieuwe wereld ging voor mij open! Ondertussen heb ik de smaak goed te pakken en plan ik vaste luistermomenten in… Zalig!

Nu hoor ik jullie al denken… Wanneer doet ze dat toch?
Wel, het grote voordeel aan een podcast beluisteren is dat je je handen vrij hebt. Heel anders dan wanneer je een boek of tijdschrift probeert te lezen dus. Je kan een podcast beluisteren terwijl je iets anders (nuttigs) doet. Ikzelf doe het vooral terwijl ik autorijd, strijk of kook. Maar je kan het ook zeker doen terwijl je in bad ligt, jogt of een andere sport beoefend.

Ik ben nog een groentje in Podcastland, maar ik heb toch al drie favorieten:

#1 Werk en leven

Kelly en Anouck zijn twee jonge moeders en daarbovenop ook freelancers. Ze geven in hun podcast niet alleen tips over tijdsbesteding, ze vertellen ook heel eerlijk hoe het er bij hen aan toe gaat. De thema’s die aan bod komen zijn heel ruim: moederschap, huishouden, relatie, vrienden, werken, …

Naast hun podcast geven ze ook nog online cursussen om meer grip op je leven te krijgen en je tijd efficiënt in te vullen… interessant!

#2 Elke dag vakantie

Eva en Stijn beslisten twee jaar geleden om naar de zee te verhuizen. Daarbij gooiden ze ook hun hele levensstijl om. Want het leven is meer dan aftellen naar het weekend en rekeningen betalen. Ze proberen nu in elke dag een beetje vakantie te steken. We kunnen natuurlijk niet allemaal naar de zee verhuizen, maar dankzij deze podcast leer je je mindset te veranderen en meer te genieten van het leven.

#3 Dertigerspraat

Martje en Roosje zijn beiden dertigers. De éne heeft kinderen, de andere niet. Ze praten in hun podcast over het reilen en zeilen als dertiger. Het is een heel ontspannende podcast die herkenbaar en grappig is voor iedereen die ook op tram drie zit 😉

Oproep

Ben jij al iets langer thuis in het wereldje van de podcasts? Dan heb je vast en zeker massa’s tips voor mij! Hou je niet in en deel ze in een reactie 😉 Thanks!