Ik hou van slingers, ik zou ons hele huis wel willen volhangen!
En heel binnenkort heb ik daar weer alle reden toe: de baby! Een kale ziekenhuiskamer kan dikwijls ook wel wat versiering gebruiken, het is tenslotte feest want er is een baby geboren! Daarom maakte ik alvast enkele slingers om mee te nemen naar de kraamkliniek en onze kamer op te vrolijken.
Je kan slingers in alle maten en kleuren maken, het is echt niet moeilijk.
Hier drie voorbeelden voor wie zelf aan de slag wil:

#1 De rietjesslinger

Deze rietjesslinger maakte ik twee jaar geleden al eens voor Toms verjaardag. Omdat ik hem toen zo leuk vond, maakte ik hem nu opnieuw met andere kleurtjes.
Nodig: papieren rietjes – touw – schaar
Aan de slag: Knip de rietjes doormidden (voor de punt van de vlaggetjes) – Voor de bovenkant van de vlaggetjes pak je een half rietje waar je nog 1 cm vanaf knipt (het afgesneden deel van 1 cm bewaar je ook) – Haal het touw door het iets kortere rietje, en dan door twee halve rietjes. Vervolgens haal je hem weer terug door het iets kortere rietje, zo ontstaat het vlaggetje – Rijg het kleine stukje rietje van 1 cm tussen de vlaggetjes zodat de vlaggetjes een stukje uit elkaar hangen.

#2 De papieren slinger

Het idee van de papierenslinger vond ik op de babykamer van Lize een tijdje geleden. Je kan deze vlaggenlijn maken met gelijk welk papier. Je vindt in de winkels vaak leuk patroontjespapier en dat maakt zo’n slinger nog vrolijker. Ik ging aan de slag met cadeauzakjes van Hema. Ik knipte ze open en maakte daar de vlagjes van. Tot slot hing ik de vlagjes vast met plakband aan het touw.

#3 De printable slinger

Pinterest staat vol met leuke ideetjes om zelf slingers te maken. Vaak vind je zelfs een printable die je kan printen, uitknippen en klaar is je slinger!
Van links naar rechts: