De vakantie is begonnen en dan bruis ik altijd van de goede voornemens en wilde plannen. Maar natuurlijk lopen hier twee bengels rond die mijn aandacht eisen en moet de was en de plas ook gedaan worden. Dus aan het einde van de vakantie besef ik meestal dat er maar bitter weinig van mijn plannetjes zijn uitgevoerd.

Daarom heb ik besloten om mijn lijstje met jullie te delen. Dat is voor mij een extra duwtje in de rug om er werk van te maken. Ik heb niet overdreven: 8 leuke en minderleuke dingen die echt wel haalbaar zijn. Hopelijk kan ik jullie op het einde van de vakantie fier laten zien dat alles gelukt is!

WP_20150404_15_07_48_Pro

1. Kinderkleren sorteren

Het is momenteel een chaos in de kleerkasten van mijn dochters (om nog maar te zwijgen over die van mezelf). Niet alleen mogen de winterkleren bijna naar de zolder verhuizen, ook groeien mijn meisjes iets te snel! Zowel Lola als Susan hebben dringend een maatje meer nodig. Voor Lola heb ik al een lading nieuwe lente-spulletjes gekocht, maar toen ik voor Susan wou beginnen, hield Tom me wijselijk tegen… Hij herinnerde mij eraan dat er op zolder vast nog wel een doos met maatje 92 stond en hij had gelijk… Daarom dat ik eerst dit klusje moet klaren: kleren sorteren! En pas dan kan ik zien wat Susan echt nodig heeft en kan ik (zonder weerwerk van manlief) gaan shoppen 😀

 

 

WP_20150404_14_19_25_Pro

2. Koperkunst

Een tijdje geleden toonde ik jullie mijn moodboard voor onze slaapkamer. Ondertussen zijn de muren geschilderd en is het bed geleverd. Hoog tijd voor mijn favoriete onderdeel: accessoires kopen en decoreren! Ik ga er nog niet te veel over verklappen, maar het is iets met koper 😉

WP_20150404_13_33_19_Pro

3. Labelen

Ik hoop dat ik de winterjassen definitief van de kapstokken mag halen. Ik strijk alvast de naamlabels van Lola en Susan in hun gloednieuwe zomerjasjes! (Lola: Next, Susan: Zeeman)

WP_20150404_13_11_36_Pro

4. Genieten van de zon!

Normaal gezien komt de zon wel al eens piepen in de paasvakantie. En als dat het geval is, laat ik het huishouden voor wat het is, en trek ik met de meisjes naar buiten!

WP_20150404_13_08_08_Pro

5. Vriendinnentijd

EÊn van de belangrijkste plannen: tijd maken voor vriendinnen. En in het bijzonder voor de vriendin waar ik deze mooie pomponnetjes-slinger van kreeg. Zij hoorde eind december dat ze borstkanker had. Ik ga tijdens deze vakantie mee met haar naar de chemo. Het is voor mij niet altijd makkelijk om er te zijn voor haar (werk, kinderen, huishouden, …) dus ik ben blij dat ik dit nu voor haar kan doen.

 

WP_20150404_13_00_16_Pro

6. Magisch zand uitproberen

De meisjes kregen van de paasklokken een potje magisch zand. Ik ben heel benieuwd wat er zo magisch is aan dit zand. Ik heb er al veel over gehoord en gelezen en ik wil het op een regenachtige vakantiedag zeker eens uittesten met de meisjes.

WP_20150404_12_59_49_Pro

7. Foto’s ordenen

We hebben 2 fototoestellen, 2 smartphones en 1 tablet. Je kan je dus wel voorstellen dat we massa’s foto’s verzamelen. Ik kreeg op de Blogameetup deze bon van â‚Ŧ50 (!) van Smartphoto. Die ga ik gebruiken om een fotoalbum te maken van het voorbije jaar (2014). Ik kwam laatst tot de conclusie dat ik wel heel flink albums voor onze dochters maak, maar geen enkele voor onszelf. Tijd om daar verandering in te brengen!

WP_20150404_13_25_43_Pro

8. Blog-ideetjes verzamelen

Het laatste plan heeft iets met ‘Vanillemeisjes’ te maken. In de vakantie heb ik meestal iets meer tijd om creatief te zijn. Het gaat dan ook makkelijker omdat ik geen andere kopzorgen heb. Ik wil hiervan gebruik maken en al wat ideetjes verzamelen voor de komende maanden (lees: drukke maanden).
Daarom nog dit vraagje voor jullie:
Wat zouden jullie graag lezen op mijn blog?

Groetjes!