collage oma

Vanmiddag ging ik met de meisjes op bezoek bij mijn oma. Ze is ondertussen 86 jaar maar nog goed bij de pinken. Elke keer als we oma bezoeken, overlaadt ze ons met tips en tricks, daarom mijn volgende lijstje:

5 dingen die ik van mijn oma leerde:

1. De geheimen van de Mierikswortel

Volgens oma moet iedereen mierikswortel planten in zijn moestuin. Het bevat veel vitamine C en het zou helpen bij voorjaarsmoeheid en vitaminetekort. Mierikswortel zou ook een wondermiddel zijn tegen een aanslepende hoest.

2. Hou je kinderen ondersteboven

Wist je dat… je kinderen slim worden van ze elke dag even op hun kop te houden? Volgens mijn oma zorgt deze truc ervoor dat de hersenen meer bloed krijgen en zich beter gaan ontwikkelen. We zullen deze theorie maar met een korrel zout nemen, maar we doen het toch af en toe, je weet maar nooit 😉

3. Schoon schrift

Zoals ik jullie eerder al vertelde, ben ik linkshandig. Dit vond mijn oma maar niks. Ze heeft dan ook heel lang geprobeerd mij rechts te leren schrijven, want dat gaat veel beter, toch? Na een tijdje heeft ze de strijd tegen linkshandigheid opgegeven maar ze kon het niet laten mij schoon te leren schrijven. Ik mocht dan met haar mooie kalligrafie-pennen oefenen met inkt in een potje zoals vroeger. Ik vond dat als kind natuurlijk superleuk. Jammer genoeg voor haar zijn mijn beide dochters ook linkshandig… Maar voorlopig heeft ze daar nog niets aan proberen veranderen 😉

4. Rummikub met kaarten

Wanneer we vroeger bij oma en opa op bezoek gingen, werd er steevast een potje gekaart. Maar meestal trokken de jongens naar buiten en bleef ik met oma binnen. De kaartspelen voor twee zijn iets beperkter en daarom leerde ze mij rummikubben. Jullie kennen allemaal het bekende Rummikub-gezelschapsspel met de steentjes, maar wist je dat je dat spel ook gewoon met kaarten kan spelen? Mijn oma leerde me de kneepjes van het vak en het is nog steeds één van mijn favoriete kaartspelen. Tom is ondertussen iets te goed in dit spel geworden, waardoor ik nu meestal verlies 🙁 (en als er iets is waar ik niet tegen kan, is het verliezen! )

5. Chocolade eten en diëten

Mijn chocoladeverslaving heb ik zeker en vast van mijn oma geërfd. Haar andere verslaving, diëten, heb ik gelukkig nog niet moeten overnemen. Het is een beetje een rare combinatie: chocolade en diëten, vandaar dat haar pogingen om gewicht te verliezen meestal mislukken. Ze geeft ook graag goedbedoelde dieettips aan mensen met een maatje meer. Maar dat valt niet altijd in goede aarde… Zeker omdat ze zelf niet de perfecte maten heeft.
Voorlopig blijf ik nog gespaard van haar ’tips’ en genieten we samen van onze gemeenschappelijke verslaving: CHOCOLADE!

chocolate http://lostbumblebee.blogspot.pt/2015/02/chocolate.html