Lola en Susan delen al enkele jaren een slaapkamer. Ze gingen tot voor kort bijna altijd samen slapen, in het weekend mocht Lola wel één avond langer opblijven. Maar nu voelen we stilaan dat Lola opvallend minder slaap nodig heeft dan haar zus. Daarom beslisten we onlangs dat Lola een half uurtje langer mag opblijven.

In dat half uur kijkt ze naar tv-programma’s die haar kleine zus en broer nog niet hoeven te zien en zit ik meestal de hele tijd op mijn smartphone… Niets mis mee natuurlijk, maar ik wilde dat scherm toch al even afzetten voor ze in bed kroop.

Nieuw ritueel

Daarom creëerde ik een nieuw ritueeltje. Tijdens het half uurtje dat Lola langer mag opblijven, mag ze een kwartier tv kijken (en kan ik naar hartenlust mijn socials checken 😉 ) Maar dat laatste kwartiertje gaan de schermen uit (ja, ook dat van mij) en lezen we samen nog een kwartier.

Voorlezen hoeft niet echt meer bij Lola. Ze leest haar boeken veel liever zelf in een gezellig hoekje van de zetel. En ik “verplicht” mezelf er ook toe om een kwartiertje alle huishoudelijke taken te negeren en met haar mee te lezen, weliswaar mijn eigen literatuur 😉 in dit geval: de nieuwste Flow, één van mijn favoriete tijdschriften!

In het begin protesteerde Lola wel even toen ik de tv afzette, maar nu is ze het al zo gewoon en genieten we er allebei wel van. Het is echt een heel rustig moment, een mooie afsluiter van haar dag.

Olivia

Lola leest op dit moment in de boeken van Olivia. een boek over geheimen, huisdieren en vriendinnen, écht iets voor een (bijna) achtjarig meisje! Hier een ultrakorte review van Lola:

 • Welk boek heb je gelezen?
  Olivia, mijn geheimen, mijn nieuwe beste vriendin
 • Waarover ging het boek?
  Over Olivia, een meisje en haar beste vriendin is verhuisd. Ze krijgt een nieuwe beste vriendin: Matilda.
 • Waar speelt het verhaal zich af?
  Op school en in de kamer van Olivia
 • Wie is jouw favoriete persoon uit het boek? Waarom?
  Olivia zelf
 • Hoe vond je de tekeningen?
  Leuk, nogal veel roze
 • Hoeveel sterren krijgt dit boek? ( max. 5)
  **** (Ik vond het boek soms iets te gemakkelijk, maar het was wel leuk!)