Afgelopen weekend kneep ik er even tussenuit… Me-time zoals dat heet… Voor mij betekent dat: relaxen, eten, drinken, shoppen, een beetje dansen, …
Ik trok met enkele oude schoolvriendinnen naar Breda. Het was niet de eerste keer dat ik deze leuke stad bezocht, vorig jaar beleefde ik er een romantisch weekend met mijn lief. We hadden er een fijne tijd dus ik ging er met plezier nog eens heen. En ik moet zeggen… Ik ga steeds meer houden van deze gezellige stad.

Waarom?
Ik zet voor jullie mijn 5 hotspots op een rij:

1. High tea in ’t Stiefkwartierke

We werden hier een namiddag lang culinair in de watten gelegd: apero-soepje en een uitgebreid assortiment hartige en zoete hapjes. En dit alles aan een gezellige ronde tafel met een nostalgisch oma-serviesje… love it!

collage stiefkwartierke

2. Shoppen bij Sissy-Boy

Shoppen kan natuurlijk niet ontbreken in een stad als Breda… De eerste winkel was meteen raak! Een leuk kleedje van Sissy-Boy voor de feestdagen… Nu tel ik nog meer af!

collage sissyboy

3. Lekker Mexicaans eten bij Popocatepetl

’s Avonds trokken we ons enkele uurtjes terug in dit Mexicaans restaurant. De sangria als aperitief en het boho-interieur brachten ons even terug in zomerse sferen. Ook het eten kon ons wel bekoren, als vleesliefhebber stortte ik me op de lekker gekruide spare-ribs.

collage popo

4. Houten gadgets bij Brandpunt

Op een expositie in Brandpunt kwam ik dit leuke houten juweeltje tegen… Als ‘vanillemeisje’ kon ik dit ijsje toch niet laten liggen 😉

collage brandpunt

5. Ontbijten bij ‘In kannen en kruiken’

Een nieuw zaakje vlakbij onze hostel waar we ons direct thuis voelden. De trendy meubels, die de zaak kleurden, wou ik al meteen mee naar huis nemen! Ook het ontbijt was er zeer lekker: flensjes, yoghurt, croissant, tosti’s en een lekker omeletje met tomaat en avocado, mmm! Het maakte onze kater toch iets draaglijker…

collage kannen en kruiken

 

Tot de volgende keer, Breda!