studio100

Ik weet het nog goed… Toen ik zwanger was van Lola schreeuwde ik het van de daken dat ons kind geen ‘Studio 100 kind’ zou worden! Een kind dat alleen naar Studio 100 tv kijkt, daarna gaat slapen in een Samson-pyjama met een Bumba-knuffel onder een Maya de bij-dekbed, ’s ochtends melk drinkt uit een Plop-beker met een Mega Mindy slabbetje.

Ondertussen zijn we twee kinderen verder en we zijn er helaas niet aan kunnen ontsnappen… Nu ja gedeeltelijk dan, de Studio 100 spullen in huis zijn op één hand te tellen en vaak cadeau gekregen… Maar Lola en Susan zijn helemaal weg van de commerciële figuurtjes die Studio 100 zo slim bedacht heeft. En als je éénjarige dochter zo schattig ‘Bumba’ zegt en enthousiast begint te dansen als ze hem op tv ziet, waarom zou je dat als moeder afblokken? Lola wil voor haar nieuwjaar zo graag een Mega Mindy pak omdat ze gek is op deze blonde superheldin, wie ben ik om haar dat plezier af te nemen?

Ik geef toe… Ik was als kind zelf ook een grote Samson-fan en ik zing nu luidkeels de liedjes van K3 mee. En als ik zie hoe geboeid mijn kinderen kijken naar die Studio 100 programma’s, neem ik mijn hoedje af voor de bedenkers. Het is alleen jammer dat het er langs alle kanalen wordt in gepompt en commercieel wordt uitgebuit. Dan verliest het weer veel van zijn charme…