2014 zit er op…
Ze zeggen dat de tijd nog sneller gaat als je kinderen hebt… Een waarheid als een koe!
Het was een leuk jaar met mooie momenten.
Ik heb voor mezelf een top 5 gemaakt:

vanillemeisjes-logo

1. Start van mijn blog

Het kriebelde al een tijdje om een blog te beginnen. Begin augustus hakte ik de knoop door en startte ik mijn blogje. Tijdens de lange autoritjes op vakantie, luisterden we heel veel naar de zomer-cd van Kapitein Winokio waar ik  inspiratie vond voor de naam van mijn blog. Tom ontwierp voor mij een logo, maakte een mooie website en ik was vertrokken!
Ondertussen ben ik bijna een half jaar bezig en ik vind het nog steeds superleuk! Veel mensen vragen zich af waar ik de tijd haal om te bloggen… Ik geef toe dat het niet altijd makkelijk is om naast mijn fulltime job, het huishouden, de twee kinderen ook nog een gaatje te vinden om te bloggen. Daarom beperk ik mij tot één of twee keer per week. Maar het bloggen zorgt er wel voor dat ik veel bewuster leef en geniet van alle grote en kleine dingen.

2. Kleine meisjes worden groot

collage Lola

Lola ging voor het eerst naar school, gaf haar tut af, slaapt in een groot bed, en schrijft haar eigen naam!

PicMonkey Collage

Susan leerde dit jaar kruipen, stappen, zei haar eerste woordjes en groeide uit tot een echte rebelse peuter!

3. Op kamp met de Chiro

collage chiro

Sinds enkele jaren gaan we met ons gezin mee met de Chiro op kamp om te koken. Tom en ik groeiden samen op in de Chiro en we vinden het super om elk jaar weer even te kunnen proeven van de Chiro-sfeer. We leven dan 10 dagen back to basic en we zijn even helemaal van de wereld. De enige zorg die we dan hebben is of de petatten wel op tijd gaar zullen zijn voor onze ‘kroost’. Ook onze meisjes genieten enorm van deze ‘vakantie’. Lola vindt het super om met de grote kindjes mee aan tafel te eten en kijkt vol bewondering als ze aan het spelen zijn. Susan geniet van de extra aandacht die ze van die 100 kinderen krijgt. En telkens als we thuis komen van zo’n primitieve 10 daagse, lijkt ons huis wel een luxe-hotel. Eentje waar we een warme douche kunnen nemen zolang we maar willen en op een proper toilet kunnen gaan zonder eerst een modderparcours af te leggen… Zalig!

4.  20 cm voor think-pink

think pink

Een tijdje geleden blogde ik er al over: mijn haardonatie voor think-pink. Steeds meer vrouwen in mijn omgeving worden geconfronteerd met borstkanker. En daarom ben ik toch blij dat ik begin dit jaar de stap heb gezet om mijn haar te knippen. Het is misschien een kleine bijdrage, maar beter iets dan niets.

5. Op vakantie met de ladies

10603455_10152597486727731_9141848898115702675_n

In augustus trok ik met enkele vriendinnen naar Spanje. Het was voor mij een heerlijke vakantie: even genieten van zon, zee, cocktails, de stilte, het gezelschap, … Maar wat was ik blij als ik na 5 dagen mijn twee dochters terug in mijn armen kon sluiten! (en Tom natuurlijk 😉 ) Hier vind je de blogpost van toen.

En verder wens ik jullie nog een spetterend 2015!

nieuwjaar