Deze week werden we door tante Eef  (lees: Tom zijn zus) uitgenodigd om haar werkplek, het STAM in Gent, eens te bezoeken. Dat moest ze ons natuurlijk geen twee keer vragen 😉 Terwijl Pim thuis zijn middagdutje deed bij papa, reden wij naar Gent.
In de inkomhal stond er een kleine photobooth in thema waardoor we onmiddellijk in de juiste sfeer zaten 😉

Eef en ik bezochten de tentoonstelling “het museum van de misdaad”. Hier krijg je een blik uit de geschiedenis van de gerechtelijke politie van Gent. Het is een aangrijpende tentoonstelling vol authentiek materiaal en bijzondere verhalen.

Deze tentoonstelling is (terecht) 16+. Maar omdat het Kunstendag voor Kinderen was, konden Lola en Susan ondertussen een workshop volgen in het museum. Het thema leunde wel aan bij de tentoonstelling: ‘Gestolen Stad’. Een tegel uit de stadskaart van Gent was gestolen en de kinderen mochten een nieuwe ontwerpen!

Voor we naar huis gingen, namen we de meisjes toch even stiekem mee naar het laatste deel van “het museum van de misdaad”. Daar konden we namelijk testen of zij goede rechercheurs zouden worden! Als rechercheur moet je élk detail in een crime scene onthouden… niet simpel!
En om de dag helemaal in schoonheid te eindigen, passeerden we nog even langs het STAM café voor een stukje taart en een vruchtensapje 😉