Opgroeien in de Chiro

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ben opgegroeid in de Chiro. Omdat mijn ouders kookouders waren, ging ik al van kleinsaf mee met de Chirojongens op kamp.
Als vijfjarig meisje mocht ik dan eindelijk voor het eerst zelf op kamp met de meisjeschiro. Ik herinner mij er niet veel meer van, maar wel dat ik het supertof vond! De voorpret begon al bij mijn valies maken. Ik wou alles zelf netjes bij elkaar zoeken en ging het lijstje van de leiding keurig af zodat ik niets vergat.
Wist je trouwens dat… Tom en ik al van kleinsaf samen op kamp gaan? Op de foto hieronder zie je ons allebei ๐Ÿ™‚

Voor het eerst รฉcht op kamp

Nu, een kleine dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Tom en ik zijn al een tijdje kookouder en onze kinderen groeien dus ook op tussen dat Chirogeweld. Lola en Susan verheugen zich al op het kamp en vullen met even veel enthousiasme hun valiesjes.
Vooral voor Susan is het best wel spannend. Zij is dit jaar voor het eerst geen deel meer van de keuken, maar van de botjes (de jongste groep van de Chiro)

10 musthaves voor op kamp

Met meer dan dertig jaar kampervaring kan ik me ondertussen wel een expert noemen in valiezen maken voor op kamp. Heel wat van onze spullen vinden we bij Decathlon, waar je voor weinig geld toch veel kampgerief kan kopen. Heb jij dit jaar ook een telg die meegaat op kamp met de Chiro/Scouts/KLJ/ …? Dan deel ik hier met veel plezier mijn 10 musthaves voor de valies:

#1 slaapzak en lievelingsknuffel

Niets gezelliger dan in slaap vallen in een slaapzak mรฉt lievelingsknuffel! Een compact exemplaar is wel handig om niet te veel plaats te verliezen…

#2 zaklamp

Lola en Susan moeten ’s nachts geregeld uit hun bed om te plassen… Voor die nachtelijke plaspartijen is zo’n zaklamp wel handig ๐Ÿ˜‰ En… soms worden er ook wel eens nachtspelletjes gespeeld, ook dan komt een zaklamp wel van pas!

#3 muggenbandje

Een armbandje dat ervoor zorgt dat die vervelende beesten uit de buurt blijven… heel handig!

#4 wegwerpwashandjes

Van al dat spelen, word je nu eenmaal vuil… En dan kan je maar beter genoeg washandjes bij hebben! De kans dat je de stoffen varianten ooit nog terugziet is bijzonder klein (die moeten drogen aan een wasdraad met 100 andere washandjes…) Daarom geef ik ze gewoon een pakje wegwerpwashandjes mee…

#5 zonnecrรจme

Kinderen lopen veel in de zon op kamp en dan kunnen ze zich maar beter beschermen! Het is niet alleen ongezond om te verbranden, het doet ook verschrikkelijk veel pijn…

#6 biologisch afbreekbare zeep

Kleine en grote wasjes gebeuren op kamp overal. Daarom is het wel interessant voor ons milieu om biologisch afbreekbare zeep mee te geven ๐Ÿ˜‰

#7 drinkbus

Een drinkbus is onmisbaar op kamp. Niet alleen voor op tocht, maar bijvoorbeeld ook om ’s nachts naast hun bedje te zetten.

#8 eetgerei in zakje

Dat je geen glazen en stenen borden moet meegeven met je kind, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen… Maar het is ook ontzettend handig om al die eetspullen (met keukenhanddoek) in een rugzakje te steken. Zo raakt jouw telg niet te snel iets kwijt. Nog leuker is het om dat rugzakje te personaliseren, zo vindt hij/zij het nog sneller terug tussen alle anderen!

#9 naamlabels

Last but not least… naamlabels! Hoe meer je kan labelen, hoe beter! Zoveel te minder kans heb je om dingen kwijt te zijn… Al geef je ook de gouden tip om geen te kostbare of mooie spullen/kleren mee te geven op kamp. Dan is het ook minder erg als het niet meer weer naar huis komt ๐Ÿ˜‰
Wij laten onze labels drukken bij My nametags. Je kan ze overal opkleven, zelfs op kledij!

#10 ?

Natuurlijk is mijn lijstje verre van compleet. Er zitten tussen mijn lezers vast nog wel ervaren mama’s (en papa’s)! Wat is jouw ultieme tip voor in de valies? Laat hem zeker achter in een reactie, wie weet komt hij nog van pas ๐Ÿ˜‰

Onze kampavonturen volgen?

Wil je graag onze kampavonturen volgen? Hou dan zeker mijn Instagram in de gaten… Daar zal ik regelmatig sfeerbeelden posten op mijn feed en in de stories ๐Ÿ˜‰