Negen maanden… Best wel lang om af te tellen!
Zeker met twee enthousiaste grote zussen die staan te popelen om mee moedertje te spelen. Gelukkig duurt het aftellen voor hen maar zes maanden, want ze weten nog maar pas dat ik zwanger ben. Maar zes maanden voor een kleuter is ook al wat! Hoe maak ik dat overzichtelijk voor hen? En draaglijk voor mezelf? Wel… Ik ging op zoek naar enkele hulpmiddeltjes en deel ze graag met jullie:

collage-snor

#1 De zwangerschapsaftelkalender

Deze mooie zwangerschapsaftelkalender van Snor is er ééntje speciaal voor grote broers en zussen. Elke week staat er een beetje info over mama en/of baby. Daarnaast krijgen de kinderen ook elke week een opdracht! De leuke prentjes en stickers maken alles nog aantrekkelijker en zorgen ervoor dat het aftellen een feest wordt! Vooral Lola begrijpt al heel goed wat er allemaal in het boekje staat en vraagt constant wanneer ze een nieuwe opdracht mag uitvoeren!

zappy-app

#2 De Zappy App

Mama… Hoe groot is de baby al? Hoeveel keer nog slapen? Hoe ziet de baby er nu uit?
Het is maar een greep uit de vragen die hier dagelijks gesteld worden. Dankzij de app van Zappy Ouders kan ik Lola en Susan hier een antwoord op geven. De app houdt zorgvuldig bij hoe lang ik al zwanger ben, hoeveel dagen ik nog te gaan heb, hoe groot de baby is, hoeveel hij weegt en… er staat ook een realistische afbeelding bij!
Ook voor mezelf is deze app heel interessant. Elke dag verschijnt er een tip. Wekelijks krijg ik een update wat er momenteel allemaal gebeurd met mijn lichaam en de baby. Verder staat er ter inspiratie ook een hele lijst babynamen op en nog veel meer leuke weetjes!

 

fruit-collage

#3 Zeg het met… fruit!

Ik vond op Pinterest nog een leuke manier om het allemaal wat concreter te maken voor de kinderen. Per week staat er op deze poster hoe groot de baby is met een fruit -of groentesoort. Best wel grappig!

Met deze kalender, app en poster is het aftellen naar de baby nog leuker!
En dat die kleine ukkepuk niets tekort zal komen, daar ben ik nu al zeker van 😉