Dit weekend werd ik door de stad Blankenberge uitgenodigd om hun stad een beetje beter te leren kennen. Om eerlijk te zijn, kende ik Blankenberge enkel van “Tien om te zien” en had het voor mij altijd een hoog bakvisgehalte… Maar het programma zag er veelbelovend uit, dus ik wilde het zeker eens proberen!

Ik merkte al vrij snel dat ik mijn oppervlakkige mening over deze stad moest bijschaven. De stad onderging de laatste jaren een hele facelift. Niet alleen hun rebranding is een schot in de roos, er valt ook echt vanalles te beleven met én zonder kinderen.

Hier vijf hotspots die ik zeker de moeite vind:

#1 Escape Store

Deze gloednieuwe concept store is ongetwijfeld dé hotspot van de Kerkstraat. Joëlle, de eigenares, richtte haar winkel supergezellig in. Als je er binnenstapt, heb je onmiddellijk een vakantiegevoel! Naast alle leuke huis -en reisspulletjes hebben ze ook een Zuiderse koffiebar. We werden er verwend met een échte “nousnous”, een latté uit Marokko met bijpassend zoet gebak!

#2 Belle Epoque Centrum

In het Belle Epoque Centrum maakten we kennis met de mooiste tijd van de 19e en 20e eeuw: de belle époque. Naast de fijne kunst en architectuur werden we verrast door het prachtige dakterras. Mede dankzij de zon en de mozaïekbank waanden we ons even in Barcelona 😉
Als kers op de taart werden onze nagels door Elfi omgetoverd tot echte kunstwerkjes terwijl we genoten van die heerlijke voorjaarszon.

#3 Salito Beach

Van al dat zonnen, krijg je natuurlijk dorst. En daarvoor kan je terecht bij de vele beachbars op het strand. Wij dronken een lekkere cocktail bij Salito Beach.

#4 De lustige velodroom

Dit is één van de redenen waarom ik zeker nog eens terugkeer met de kinderen. Deze retro velodroom heeft de gekste fietsen waar jong en oud zich mee kunnen amuseren.

#5 Cabo

’s Avonds werden we culinair verwend bij Cabo, een stijlvol restaurant aan de haven van Blankenberge.

Overnachten bij Alfa Inn

Na een goedgevulde dag konden we uitgeteld neervallen op de zalige bedjes van het Alfa Inn Hotel. Dit kindvriendelijke hotel gaat al generaties lang mee, maar slaagt er toch in een hedendaagse look te bewaren. De mooi gerenoveerde kamers stralen rust uit en het ontbijtbuffet was tot in de puntjes in orde, van huisgemaakte confituur tot champagne!

Na dit weekend is Blankenberge voor mij niet langer de stad van “Tien om te zien”. Ik kan zelfs zeggen dat ik een beetje van deze stad ben gaan houden. Volgende keer neem ik heel mijn kroost mee om ze te laten genieten van al wat deze stad te bieden heeft!