gsmhoes

Ongeveer een maand geleden ging ik een weekje offline. Ik reisde naar Griekenland en mijn gsm werd enkel gebruikt om een sms’je te sturen naar moederlief dat ik goed geland was. Achteraf kreeg ik als beloning dit leuke gsm hoesje cadeau van hoesjes-outlet.
Maar ik vertelde jullie eigenlijk nooit echt hoe dat ging, die week offline…

Wel, langs de éne kant gaf het me heel wat extra tijd voor andere dingen: spelen met de kinderen, lezen, leuke gesprekken, genieten van de rust, … Maar langs de andere kant kriebelde het soms wel een beetje. Vooral op dode momenten (lees: als Tom op zijn gsm bezig was 😉 ) Maar toen we van het vliegtuig stapten en de taxi ons naar huis reed, kon ik mijn hartje weer ophalen en al mijn sociale netwerken uitgebreid checken terwijl de rest van de achterbank lag te dutten.

In dat artikel van een weekje offline gaf ik jullie ook enkele tips in verband met tijdsbesteding en gsm-gebruik. Ik heb natuurlijk geprobeerd om die tips ook voor mezelf toe te passen. Maar hoe ging dat?

# Check je mails één of twee keer per dag

Vroeger ontving ik mijn mails rechtstreeks op mijn gsm. Met als gevolg dat ik ze te pas en te onpas begon te lezen. Tijd om te antwoorden had ik vaak niet en zo gingen er wel eens mails verloren. Daarom heb ik de mail-app verwijderd van m’n telefoon en lees ik mijn mails enkel nog op de laptop en beantwoord ik ze direct (één of twee keer per dag)

# Zet je internet af voor je naar bed gaat

Deze tip lukt hier nog niet zo goed. Ik kan het niet laten om voor het slapengaan nog even te checken of ik geen meldingen heb en zo komt het soms dat ik toch weer voor een kwartier vertrokken ben en dan pas mijn ogen sluit.

# Geen gsm aan tafel

Ik pas hem al goed toe, die regel. Nu mijn wederhelft nog 😉

# Zet het geluid van je gsm zoveel mogelijk af

Mijn geluid staat zo goed als altijd af, tenzij ik een belangrijk telefoontje verwacht. Nu het nieuwe schooljaar begonnen is, staat het geluid zeker af. Want gsm’en en lesgeven is een moeilijke combinatie 😉

# Leg je gsm op een vaste plaats in huis, neem hem niet constant met je mee

Lukt af en toe goed… Maar soms laat ik hem wel eens rondslingeren of neem ik hem mee naar de wc 😉

# Geen gsm in de auto (ook niet voor het rood licht! )

Deze tip vind ik heel belangrijk dus pas ik zeker toe! Ik verstop mijn gsm goed in mijn handtas en als het even kan, leg ik die in de koffer. Zo is er zeker geen verleiding om hem boven te halen als ik voor het rood licht sta!

2016-logo-hoesjes-outlet

Ben je net als ik een beetje gsm-verslaafd en wil je er iets aan doen?
Laat me dan in een reactie weten wat jouw favoriete tip is of voeg zelf een tip toe aan mijn lijstje! Want … Ik mag één van jullie belonen met een waardebon van hoesjes-outlet voor een hoesje naar keuze!

Reageren kan t.e.m. 7/09/2016. Op 8/09/2016 maak ik de winnaar bekend!