Mensen (zoals ik) gaan tegenwoordig graag op zoek naar toffe retro spullen. Ze gaan daarvoor naar rommelmarkten, kringloopwinkels en antiekzaken. Maar dikwijls hoef je niet zo ver te zoeken om pareltjes te vinden! Kijk gewoon eens rond bij de mensen die dicht bij jou staan en ook een huis vol retro hebben: de oma’s!

In ons huis kan je al heel wat van dat oma design terug vinden. Het zijn niet alleen mooie spullen, ze doen me ook denken aan al die lieve oma’s en mémé’kes. Jammer genoeg hebben we al afscheid moeten nemen van enkele van hen. Maar doordat ze hier in ons interieur verweven zitten, vergeten we ze niet!

collage oma 1

Koffieservies

Dit lichtroze koffieservies is nog van de oma van Tom. Het verzeilde eerst op de zolder van z’n ouders. Maar toen die verhuisden, konden wij het op de kop tikken!

collage oma 2

Vazen en bloempotten

De linkse vaas is van mijn oma en kreeg ik toen haar flat werd leeggehaald. De rechtse bloempot vond ik vorige week in de achtertuin van mijn ouders. Papa vertelde dat die eigenlijk van mijn mémé was.

collage oma 3

Postkaarten en schilderijen

Toen de flat van oma leeggemaakt moest worden, mochten alle kleinkinderen komen kijken en iets meenemen. Het rechtse schilderij vond ik wel mooi en het hangt nu boven in onze hal. De linkse postkaart vond mijn mama tussen oma’s papieren. Omdat er een meisje met een ijsje op stond, kreeg ik hem 😉

collage oma 4

Plaids en stofjes

De linkse stapel stofjes kreeg ik van de mémé van Tom. Omdat ze zelf niet meer naait, mag ik er iets mee doen! (weer een reden om die naaimachine nog eens boven te halen 😉 ) De plaid rechts vonden we onder een bed in het vakantiehuis van Tom zijn papa. Niemand gebruikte hem nog en ik vond hem wel mooi passen op onze vernieuwde slaapkamer! De papa van Tom vertelde dat de plaid oorspronkelijk van zijn moeder was.

Zijn jullie ook zo dol op retrospulletjes? Ga dan zeker eens piepen bij de oma’s!