Ik las een tijdje geleden een interessant artikel in Flow over een “visual journal”, een soort van tekendagboek. Het principe is eenvoudig, in plaats van iets te schrijven over jouw dag, maak je een tekening. Je kiest ÊÊn gedachte die je probeert om te zetten in een tekening.

Omdat ik bij mijn nieuwe laptop/tablet ook een pen heb, leek het me leuk om met dit idee te gaan experimenteren. Elke dag een tekening is te hoog gegrepen, maar ongeveer wekelijks moest me wel lukken, dacht ik…

Tekenen op papier lukt me (dankzij enkele workshops) wel een beetje, maar zo op een scherm vind ik best wel moeilijk!
Maar er kwam hulp… uit (on)verwachte hoek… 😉
Lola en Susan zagen me bezig en wilden dit ook wel eens proberen… Zij waren er natuurlijk veel sneller mee weg en hadden al vlug een mooie tekening klaar.

Ik vertelde hen over mijn idee van een tekendagboek en ze waren laaiend enthousiast! Lijkt het jullie leuk om onze avonturen, naast de foto’s, ook in tekeningen mee te volgen?

Voor mij is het alvast een fijne manier om de meisjes meer te betrekken bij mijn blog. Ik denk er vaak over na… Wat zullen de kinderen later van mijn blog (en Instagram) vinden? Daarom ben ik er altijd heel open over. Ik vraag ook altijd of ze de foto mooi vinden die ik wil delen. Lola leest soms al eens een artikel en ze vindt het allemaal wel fijn… oef 🙂

Vanillemeisjes zal er dus een nieuwe rubriek bij krijgen: ons tekendagboek!
De eerste tekening gaat over, hoe kan het ook anders, de winterpret van deze week! (door Lola)
Laat gerust weten wat jullie ervan vinden 😉

Fijn weekend!