Een tijdje geleden vond ik dat het welletjes was met mijn buitensporig eetgedrag en begon ik aan mijn WW-avontuur. Ik ging vol goede moed van start met de handige WW-app. Die hield nauwkeurig mijn punten bij en als ik over iets twijfelde, gebruikte ik de scanner. Al vrij snel zag ik resultaat op de weegschaal. De eerste twee kilo gingen er als vanzelf af. Dat deed me een beetje zweven en losser worden. Ik kon nu toch wel eens zondigen in het weekend, vond ik… Maar die weekendjes begonnen steeds vroeger, als je begrijpt wat ik bedoel ūüėČ Ik opende de app steeds minder en minder … en voor ik het wist, at ik weer gewoon waar ik zin in had… Behalve deze week, deze week at ik dankzij de griep bijna niets… En zo komt het dat ik uiteindelijk niet zo heel ver van mijn streefgewicht eindig ūüėČ whoopwhoop!

E√©n van de redenen waarom ik het niet volhield, is dat ik er geen tijd voor nam. Tijd om lekkere alternatieven te maken voor calorierijke maaltijden. Alternatieven zijn er nochtans genoeg! En dat weet ook Joke (mama van twee en mede-eigenaar van Pand 42 en De Bonte Fabriek). Zij startte in januari met Weight Watchers en is ondertussen al zeven (!) kilo kwijt! Zij nam duidelijk wel de tijd om lekkere alternatieven op tafel te toveren die je niet het gevoel geven dat je op dieet bent. Ook haar ontbijtjes zien er alles behalve dieetkost uit! Ze trakteert ons op vier foto’s om bij te watertanden m√©t bijhorende receptjes (en SmartPoints!):

#1 Heaven in a cup (3 sp)
1 sneetje peperkoek van AH met minder suiker  + 1 banaan  + 100 ml magere vanillevla van AH  + warme appeltjes met kaneel

#2 Snel klaar ontbijt (7sp)
Le Saint Amour Plattekaastaartje van Carrefour  + skyr  + blauwe bessen  + 25gr granola

#3 Torentje van Havermout-banaan pannenkoekjes (4sp)
30 gr havermout  +1 banaan  + 1 ei  + skyr + canderel vanillestick  + blauwe bessen  + 5gr poedersuiker

Smakelijk!

Joke