De uitdaging

Eten en ik… dat is dikke liefde!
Maar af en toe moet een mens eens op de rem gaan staan… Ik voelde aan mijn kleren en mijn zelfbeeld dat de tijd rijp was 😉

Daarom ging ik de uitdaging van PnK Define aan om in vijf weken vijf kilo af te vallen. De PnK Define methode is een dieet onder toezicht van een arts en diëtist, dat gaf me vertrouwen dat het een onderbouwd dieet was.

Hoe gaat het?

Toen ik op intake ging bij de dokter schrok ik wel hoe weinig ik maar mocht eten. Wie mij een beetje kent weet dat ik normaliter alles in mijn mond steek wat ik tegenkom. Ik lette bijna nog nooit op mijn gewicht (één uitzondering: na Pim’s geboorte testte ik ook even Weight Watchers).
Dus dat het afkicken werd, moet ik jullie waarschijnlijk niet vertellen.

Ondertussen ben ik twee weken bezig en niet zonder resultaat! Ik viel al 3kg af. De eerste dagen waren echt afzien, maar daarna ging het wel beter. Het grote voordeel is ook dat ik verplicht wordt om creatief om te gaan met groenten.

Dit dieet lang volhouden, is niet aan mij besteed… Ik wil er eerder een gezondere levensstijl op nahouden. En natuurlijk eens zondigen op tijd en stond 😉

Ik leerde op deze korte tijd al heel wat nieuwe én lekkere gerechtjes maken met bijna uitsluitend groentjes. En niet onbelangrijk… die ook de kinderen lekker vinden! Zoals dit bijvoorbeeld:

Oosterse wok met bloemkoolcouscous

Nodig (voor 5personen)
– 500g kippenreepjes (of scampi)
– paprika, broccoli, prei, courgette, bloemkool
– sojascheuten
– kruiden: peper, zout, kippenkruiden, paprikakruiden, curry

Aan de slag:
1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en maal ze fijn in de blender
2. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook die al even op voorhand
2. Bak de kippenreepjes met veel kruiden en haal ze uit de pan/wok
2. Stoof in diezelfde pan de groentjes gaar, ook met veel kruiden. Voeg als laatste de sojascheuten toe.
3. Voeg de broccoli en de gebakken kippenreepjes toe en laat nog enkele minuutjes op het vuur staan.
4. Stoof de bloemkoolcouscous enkele minuten in wat olijfolie.

Klaar!

Je kan dit gerecht ook perfect maken met een wokmix uit de diepvries. Ook de bloemkoolcouscous vind je bij de Colruyt al kant en klaar in de diepvries. Dan is dit avondmaal echt op een kwartiertje klaar.
Maar nu hebben we allemaal wat meer tijd dus maakten we alles vers…
Lola was mijn hulpkok en deed dat super! De kinderen vonden het trouwens alledrie heel lekker dus dit zal zeker nog op tafel komen 😉

Smakelijk!