InstagramCapture_8c71f960-c1c3-4676-8ee6-03f801d5ce14

Deze foto is van een tijdje geleden. Ik deed toen even een wanhoopspoging om Susan op het potje te laten plassen omdat ik een urinestaal nodig had. Tevergeefs natuurlijk… Ondertussen nadert Susan haar tweede verjaardag en is het volop zomer, de ideale moment om het potje definitief te introduceren. Omdat het bij Lola vrij vlot is gegaan, passen we dezelfde tactiek toe bij Susan. Ik geef jullie graag mijn lijstje met musthaves voor een geslaagde potjestraining:

potje

#1 Nieuw ondergoed en broekpampers

Omdat rompertjes vrij lastig zijn bij potjestraining, krijgt Susan een lading nieuw ondergoed. Ik kocht deze leuke zebracollectie bij Zeeman. Ook de pampers veranderen: van gewone luiers naar makkelijke broekpampers!

potje 3

#2 Potjes potjes potjes

Deze dingen kan je nooit genoeg hebben in huis. Wij hebben er twee: beneden op toilet en boven op de badkamer. Sommigen hebben er zelfs ook één in de auto voor onderweg!
Ik probeer er nu vooral voor te zorgen dat dit potje één van Susans beste vrienden wordt. Ik forceer niks: wil ze niet, geen probleem. Ik bied het alleen maar aan, vooral geen druk, want dan komt de tegenzin…

naamloos

#3 Prentenboeken

Er bestaan heel wat leuke prentenboeken over potjestraining. Het middelste kocht ik zelf en de anderen kregen we cadeau. Ze liggen op het toilet en als Susan flink op haar potje zit, lees ik er uit voor.

1. Kas op het potje – Pauline Oud
2. Lulu’s potje – Camilla Reid
3. Rosalie krijgt een mooi broekje – Linne Bie

potje 2

#4 Beloningskaart

Als het bingo is, bouwen we hier steevast een feestje in huis. We juichen, applaudisseren én Susan mag een mooie sticker kiezen voor haar beloningskaart. Als de kaart vol is, gaan we naar de speeltuin. Ik ben niet zo’n fan van materiële beloningen, daarom koos ik voor een doe-beloning.
De leuke beloningskaart vond ik bij een andere blogger, Fieve. De stickers haalde ik bij Zeeman. Als je de kaart lamineert, kan je ze meermaals gebruiken.

#5 Engelengeduld

Voor potjestraining heb je heel wat geduld nodig. Het éne kind is het andere niet, dus ik weet niet hoe lang het bij Susan zal duren. Ik hou haar pamper in de gaten en als die langer dan twee uur droog blijft, weet ik dat ze lichamelijk klaar is om zindelijk te zijn. Zolang dat niet het geval is, blijft die pamper veilig aan 🙂