WP_20160101_13_42_55_Pro

Het nieuwe jaar is amper een week begonnen en ik ben al bezig met mijn eerste goede voornemen: opruimen! Dat opruimen een werk van lange adem is, besef ik… Daarom doe ik het stap voor stap.

Marie Kondo zal mij bij deze opdracht helpen, zij is een Japanse opruimgoeroe die een boek schreef over haar ‘Konmari-methode’. Ze belooft niet alleen een opgeruimd huis, maar ook orde en rust in mijn leven, ik ben benieuwd! Haar advies is om met kleding te beginnen, omdat dat het gemakkelijkste is…

Op het eerste zicht leek het mij toch niet zo makkelijk, ik heb namelijk redelijk véél kleding en wist niet goed waar te beginnen. Gelukkig gaf Marie me een welbepaalde volgorde:

 1. Bovenkleding
 2. Onderkleding
 3. Hangende kleding (kleedjes, jassen enzo)
 4. sokken
 5. ondergoed
 6. handtassen
 7. accessoires
 8. kleding voor speciale gelegenheden
 9. schoenen

Vol goede moed ging ik van start, ik legde alle kledingstukken van één soort op ons bed, nam ze één voor één vast en hield deze tips van ons Marie in mijn achterhoofd:

 • Word ik hier blij van?
 • Heeft dit kledingstuk zijn beste tijd gehad?
 • Thuiskleding bestaat niet, als ik er niet meer in buiten kom, gooi ik het weg!

InstagramCapture_6f032d79-41e6-4569-9741-e240817231d4

In het begin twijfelde ik veel… Misschien komt dit kledingstuk later wel nog eens van pas, dacht ik dan… Maar hoe langer ik bezig was, hoe vlotter dat weggooien eigenlijk ging!
Na een uurtje werk had ik al vijf goed gevulde zakken klaarstaan voor de kledingcontainer. Bij deel 2 van mijn opruimwerken deed ik er minstens zoveel bij… En ik geef toe, dat gaf een kick!
Tegen dat ik aan de schoenen en handtassen begon, was ik pas echt op dreef. Ik heb me echt bij de basics gehouden, omdat ik die ook eigenlijk alleen maar draag… Slechts drie handtassen blijven er over van mijn collectie: zwart in drie formaten, meer heeft een vrouw als ik niet nodig 😉

collage kledij

Telkens ik nu naar mijn lege kleerkast kijk, ben ik oprecht gelukkig. Dus Fase 1 van de opruimwerken is meer dan geslaagd! Het geeft me ongelooflijk veel goesting om aan fase 2 te beginnen: de boeken!

Wordt vervolgd….