20151103_Opvoedingstest-2k

Gisteren kwam ik via Facebook deze opvoedingstest van De Standaard tegen.

In de test omschrijven ze enkele concrete situaties en mogelijke manieren om hierop te reageren. Aan de hand van deze gegevens scheppen ze een beeld van wat voor soort opvoeder jij bent.

En dit is mijn resultaat:

“U bepaalt de regels, en u vindt het belangrijk dat uw kinderen deze volgen. Meer nog, u creëert voorspelbaarheid door uw verwachtingen uit te spreken en ook consequenties vast te leggen wanneer uw kind de regels niet volgt. U hebt er vertrouwen in dat uw kind zich binnen dat kader goed kan ontwikkelen. U houdt toezicht, moedigt uw kind aan, biedt hulp waar nodig en geeft positieve feedback. Tot slot helpt u uw kind ook inzicht te verwerven in zijn/haar sterktes en werkpunten.”

Aan het einde van de test wijzen ze er wel op dat opvoeden iets is dat kan wisselen van dag tot dag en van situatie tot situatie.
De omschrijving die hierboven staat, is de opvoeder die ik zou willen zijn. Meestal lukt dit mij wel, maar als ik eens een baaldagje heb, durf ik ‘fouten’ maken en tegen mijn eigen regeltjes in gaan. Maar niemand is perfect, en dat is ook iets dat je aan je kinderen wil meegeven, toch?

Wil jij ook graag weten wat voor soort opvoeder jij bent?

Doe dan hier de test: http://www.standaard.be/opvoedingstest