WP_20160103_13_20_26_Pro

In september droomde ik al luidop van een nieuwe eetkamer en sinds vorige week staat ze binnen! Ik omschreef uitgebreid wat ik wou ik deze blogpost, je vindt er ook een foto van hoe het vroeger was en waarom er nood was aan vernieuwing.

InstagramCapture_24bdaa79-534a-48e3-a100-63a08ba7a39f

Het begon allemaal met een oude tafel die we via via op de kop konden tikken. Ze was een beetje onderkomen, maar we zagen er meteen potentieel in. Ik begon vol goede moed met de schuurwerken, maar zoals je wel weet, hou ik zo’n dingen niet lang vol… Tom heeft gelukkig iets meer doorzettingsvermogen en hij maakte mijn werk af. Toen alles afgeschuurd was, zagen we echt het blote hout en dat vonden we wel goed. Daarom kozen we voor een kleurloze olie om de tafel mee af te werken. Het resultaat is iets donkerder dan verwacht, maar wel mooi. We denken dat het met de tijd ook nog lichter zal worden door het gebruik.

Omdat we de tafel gratis hebben gekregen, hadden we voldoende budget om op stoelenjacht te gaan. We hebben bewust gekozen voor verschillende stoelen. Dezelfde kleur en materiaal zorgen toch voor eenheid. We wilden ook graag kindvriendelijke stoelen die tegen een stootje en vuile vingers kunnen, daarom was kunststof ideaal.

 

collage stoelen

#1 Ikea PS 2012

Deze stoel van Ikea stond al van bij het begin om ons verlanglijstje, het was dan ook de eerste stoel die we gekocht hebben.

#2 Calligaris Skin

Bij Woonark werden we meteen verliefd op de Calligaris collectie. Deze Skin stoel is één van de eenvoudigste, maar straalt toch klasse uit door zijn vorm. Helaas waren ze bij Woonark niet meer ter beschikking, maar gelukkig vonden we ze nog in de showroom van Okay.

#3 Calligaris Gamera

Ook deze stoel vonden we bij Woonark, de speciale rugleuning vinden we wel leuk.

#4 Cloë

De laatste stoel vonden we bij Krea. Het is een vereenvoudigde versie van de kuipstoeltjes, die we ook heel mooi vinden.

Omdat we telkens maar twee stoelen van elk nodig hadden, waren ze steeds nog op stock of mochten we showroommodellen mee naar huis nemen. Dit zorgde ervoor dat we dus niet hoefden te wachten en onverwacht oudejaarsavond konden vieren in onze vernieuwde eetkamer… Zalig!