WP_20160101_13_42_14_Pro

Eerst en vooral… Gelukkig nieuwjaar!
Doe daar nog een verjaardag bij en je hebt gigantisch veel cadeaus. Dit jaar heb ik de mooiste cadeaus gekregen. En geschenken doen aan boeken denken, dus die kreeg ik ook.

Nu nog tijd vinden om ze allemaal te lezen én toe te passen!
Daarom wil ik er graag enkele goede voornemens aan koppelen, om te vermijden dat de boeken achteraan in de boekenkast verdwijnen.

WP_20160101_13_42_55_Pro

#1 Opgeruimd! – Marie Kondo

Ik ben nogal een sloddervos en verzamel graag dingen. Tom kan hem daar wel eens aan ergeren… Dit boek zou er voor moeten zorgen dat ik niet alleen opruim, maar ook heel wat spullen weggooi. Less is more, ik geloof daar wel in, nu nog in de praktijk omzetten 😉

WP_20160101_13_43_08_Pro

#2 Van achter het behang tot over je oren – o.a. Elsbeth Teeling en Eva Bronsveld

Een handboek voor relaxed opvoeden met een knipoog. Als mijn bengels weer eens een lastige dag hebben, dan zal ik dit boek nemen. Met een beetje humor en tips zal het mij er doorheen helpen. Mijn goed voornemen is om niet te streng te zijn voor mezelf én de kinderen. Genieten van het moederschap, met vallen en opstaan!

WP_20160101_13_43_27_Pro

#3 Iedereen smartphonefotograaf – Vicky Bogaert

Ik volgde een maand geleden een workshop bij haar en toen was ik al benieuwd naar het boek. Nu ik het gekregen heb, kan ik me nog meer verdiepen in de smartphonefotografie en hopelijk leidt dat tot mooie plaatjes 😉

WP_20160101_13_42_34_Pro

#4 Het bucket list boek – Elise De Rijck

De schrijfster van dit boek maakte een lijstje van dingen die ze allemaal nog wou doen voor ze dertig werd. Het werd een lange lijst van 500 dingen. Omdat ik wel hou van een uitdaging of een zot idee, heb ik er 5 uitgekozen die ik dit jaar ga proberen uitvoeren:

  1. Een week leven zonder sociale media
  2. Bingo spelen in het rusthuis
  3. Mezelf aanmelden als orgaandonor
  4. Een ijsje met 5 bollen bestellen
  5. Mijn toekomst laten voorspellen

WP_20160101_13_43_44_Pro

#5 199 DIY’s voor jezelf en je huis – Madame Creatief

Een dik boek vol creatieve ideeën voor in huis, helemaal geweldig! Ik heb zo nog boeken liggen… meestal gebeurt er veel te weinig met al die leuke ideetjes. Daarom ook hier een lijstje van 5 dingen die ik dit jaar zeker wil uitproberen:

  • Tipsy advocaatkipjes – p. 101
  • Handige vazen – p. 195
  • Weekplanner – p. 199
  • Overtrek voor kersenpitkussentje – p. 225
  • Op kousenvoetjes – p. 413

Zo, dit zijn mijn bescheiden voornemens voor 2016. Hebben jullie wilde plannen dit jaar?