Het nieuwe schooljaar is begonnen en zo ook het hobbyseizoen!
Als kind heb ik zowat alles geprobeerd: muziekschool, tekenschool, turnen, handbal, korfbal, volleybal, koor, volksdans, … Je kan het zo gek niet bedenken of ik probeerde het. Ik herinner mij dat ik op een bepaald moment bijna elke avond één of twee naschoolse activiteiten had. Gelukkig ging alles goed op school en was ik een actief beestje, ik vond dat geweldig!

Maar voor mijn eigen kinderen ben ik precies iets voorzichtiger… Ik wil ze niet overladen met hobby’s. Zeker als kleuter vond ik dat ze hun rust ’s avonds en in het weekend goed konden gebruiken. Buiten zwemles deden ze lange tijd niets. Vanaf hun 5 jaar kwam daar dan de chiro bij en dat vond ik voldoende.

Maar nu merk ik, vooral bij Lola, dat het tijd wordt voor meer. ’s Avonds na school heeft ze wel wat energie over en zou ze gerust nog wat beweging kunnen gebruiken.

Eind september start het seizoen van de zwemclub, want zwemmen blijft hier favoriet. Maar intussen houden we alle opties open en proberen we hier en daar wat uit…

Het nadeel bij veel sporten is dat het meteen vrij intensief is: twee keer trainen in de week en dan nog een match in het weekend! Ik weet niet of ik klaar ben voor zo’n engagement…

En dan is er nog muziekschool… Dat zou Lola vast en zeker ook wel leuk vinden en het zou fijn zijn als ze muziek leert en een instrument kan bespelen. Maar ja, dat is dan ook nog eens drie keer op de week…
Ben ik de enige die hier mee worstelt??
Hoe doen jullie dat?