strijken

Strijken…

Een noodzakelijk kwaad, maar niet mijn favoriete bezigheid. Ik heb al gemerkt dat iedereen het op zijn manier doet en zo onderscheid ik drie strijktypes:

#1 De niet-strijkers

Strijken? Sommigen doen het gewoon niet! Nu… als ik mijn kledingstukken uit de wasmand vis, durf ik mij zo toch niet in het openbaar vertonen… Maar blijkbaar kan het! De truc is om de droge was onmiddellijk uit de droogkast te halen en dan ook meteen op te vouwen. Doordat de was nog warm is, kan je die zo bijna kreukvrij opvouwen!
Ik geloof dat heel graag… maar… meestal blijft bij mij de was net iets langer in de droogkast zitten (lees: tot de volgende was er in moet) en dan leeg ik de droogkast in een wasmand en zo blijft de propere was nog wel enkele dagen staan…

#2 De perfecte-strijkers

Deze tweede groep heeft ofwel heel veel tijd, ofwel is strijken voor hen een hobby. Ze strijken elk kledingstuk (ook ondergoed) tot in het kleinste detail glad. Geen kreuken of plooien bij deze strijkers. Ik ben jaloers op hun propere kleerkasten, maar heb helaas geen tijd en geduld om mij bij deze groep aan te sluiten.

#3 De snel-strijkers

Gelukkig is er ook nog een derde soort! Zij zijn te chaotisch voor de eerste groep en te non-chalant voor de tweede groep. Ik geef graag toe dat ook ik tot deze derde soort behoor. Ik probeer op regelmatige basis de strijkplank boven te halen en vlieg dan door mijn strijk. Zo ligt alles toch min of meer netjes in de kleerkasten, maar je mag niet te dicht gaan kijken, want dan zie je heel wat schoonheidsfoutjes 😉

Tot welke groep strijkers behoor jij?

Voor de geïnteresseerden: ik strijk met een stoomgenerator van Braun.