In dit digitale tijdperk van camera’s, smartphones en tablets nemen we al snel zoveel foto’s dat we door het bos de bomen niet meer zien. En nu ik onlangs begonnen ben met een 365 dagen project heb ik natuurlijk nog meer foto’s.

Het wordt dus dringend tijd om orde op zaken te stellen en aan de slag te gaan met al die foto’s. Want het zou zonde zijn om niets te doen met die mooie plaatjes. En dat is niet de enige reden, ik wil ook dat mijn kinderen de kans krijgen om onze foto’s regelmatig te bekijken. Zo blijven leuke herinneringen langer hangen.

Ik geef jullie hieronder enkele tips om met foto’s aan de slag te gaan:

collage fotoboek

1. Babyfoto’s

Er zijn heel wat leuke plakboeken te vinden om het eerste levensjaar van je baby te vereeuwigen. Op de foto zie je links het babyboek van Susan (uitgeverij snor) en rechts die van Lola (DP Factory). Al is het niet makkelijk om deze boekjes trouw in te vullen… dat lees je hier.

2. Album als verjaardagscadeau

Om een regelmaat te vinden in het maken van albums heb ik me voorgenomen om bij elke verjaardag een fotoboekje cadeau te geven. In dat fotoboekje verzamel ik dan de foto’s van het afgelopen jaar. Zo geef ik mezelf ook steeds een deadline: de verjaardag van elk kind. Ik hoop zo een traditie op te bouwen en ik denk dat het voor de meisjes leuk is voor later om door hun verjaardagsboekjes te bladeren.

3. Peutervriendelijk fotoboekje

Onze meisjes vinden het fantastisch om in fotoboeken te kijken. Maar jammer genoeg zijn de meeste fotoboeken niet echt peuterproof en sneuvelen er al gauw enkele bladzijden/foto’s… Daarom zette ik bij de geboorte van Susan dit kindvriendelijke fotoboekje van Liliputiens op de geboortelijst . Het is een aaibaar boekje met ruimte voor 10 foto’s, een aanrader!

De mooiste foto’s verdienen natuurlijk een plekje aan de muur. Hier zie je drie fotomuren bij ons thuis:

collage foto's

1. Fotorek (Hema)

Dit fotorek is één van mijn favorieten. Je kan er niet alleen foto’s in kwijt, maar ook leuke postkaarten, geboortekaartjes of verjaardagskaarten. Het rekje wordt voortdurend aangevuld met nieuwe dingen die we mooi vinden.

2. Klassieke fotokader (Blokker)

Deze zwarte fotokader hangt in onze inkomhal. Het is een eenvoudige manier om veel foto’s tentoon te stellen.

3. Masking tape – fotokader

In ons kleinste kamertje hangen we leuke foto’s en afbeeldingen op met masking tape. Door te variëren in vorm en tape creëer je een speels effect.