20160427_152721

Sinds vorige week rijden we met een gloednieuwe wagen rond en volgens Lola ziet hij er zo uit ↑
Onze vorige had zijn beste tijd gehad en er kwamen grote kosten aan, daarom besloten we een nieuwe te kopen. We waren wel nog steeds tevreden van het model, dus kochten we zijn nieuwste broertje. Niet mijn ultieme droomwagen, maar wel een uiterst praktische en betaalbare gezinswagen.

Hij ruikt nog naar nieuw, hij is nog leeg en proper… heerlijk! En dan beginnen mijn vingertjes te kriebelen om hem te gaan vullen met allerlei ‘onmisbare spullen’. Tom zijn wenkbrauw gaat dan al de lucht in. Want hij wil onze nieuwe auto zo leeg mogelijk houden. Ik begrijp hem wel en daarom stelde ik mezelf de vraag… Wat is écht onmisbaar in een gezinswagen?

Ik kwam tot deze lijst van vijf:

#1 Muziek

Mijn hart stond even stil toen de verkoper ons doodleuk zei dat er geen cd-speler in onze nieuwe auto zit. De auto is namelijk één van de weinige plekken waar wij wel nog naar cd’s luisteren. Niet alleen handig om de achterbank stil te krijgen, maar ook leuk voor mama en papa om nog eens mee te brullen met hun favoriete muziek! Gelukkig had Tom snel een alternatief gevonden: de usbpoort. Ondertussen staan onze favoriete cd’s al op de harde schijf van de wagen én nu slingeren er nooit meer cd’s zonder doosje rond op het dashboard 😉

#2 Tissues

Zowel natte als droge tissues zijn van levensbelang in onze auto. Niet alleen handig voor snottebellen,  maar ook voor chocomondjes, plekken op de broek, vuile zonnebrillen, … (ik kan zo nog wel even doorgaan!)

#3 Paraplu

Deze klassieker geldt niet alleen voor een gezinswagen denk ik… Een paraplu heb je in onze Belgenlandje maar beter altijd in de buurt.

#4 Kleine voedselvoorraad

Ik wil het niet meemaken: ergens vastzitten in het verkeer zonder eten of drinken! Zowel voor mijzelf als mijn kroost is dat een kleine ramp. Daarom ligt er altijd wel ergens een koekje voor in noodgevallen (zeker als we lange afstanden rijden)

#5 Reservekledij

Met kinderen die nog niet zo lang zindelijk zijn, heb je maar beter altijd een reserve-tenue bij de hand. Omdat ik geen zin meer heb om met een luiertas te zeulen, bewaar ik er altijd eentje in de auto.

#Pinitmakeit #13: Pompon

De nieuwe auto mag ook wel een heel klein beetje gepimpt worden, of moet ik zeggen gepompt 😉

ponpom 1

Nodig:

  • zpagetti (=textielgaren, wol of touw kan ook maar gaat iets trager)
  • karton
  • een schaar

Aan de slag:

  1. Knip uit het karton twee identieke cirkels met een gat in het midden
  2. Wikkel de zpagetti rond de kartonnen cirkels tot het gaatje in het midden bijna dicht is
  3. Knip tussen de twee kartonnen cirkels de zpagetti los
  4. Stop een draad tussen de twee cirkels en knoop die goed vast
  5. Neem de cirkels weg en klaar!

collage ponpom 2

Wat is voor jou onmisbaar in de wagen? Vul m’n lijstje gerust aan!
Heb je binnenkort een lange autorit voor de boeg met je kroost? Lees hier dan enkele tips om die te overleven 😉