De eerste zondag van 2016, tijd voor mijn nieuwe rubriek: Plaatpraatjes!

In deze wekelijkse rubriek laat ik jullie graag mee genieten van de avonturen van de Vanillemeisjes. Ik zal iets vertellen over de plaatjes die ik in die week maakte.
Wil je graag de plaatjes heet van de naald? Volg me dan op Instagram!

Week 1 was een feestelijke week met een nieuwe tafel, een verjaardagsfeest, nieuwjaar en leren fietsen maar jammer genoeg ook met afscheid nemen.

Kijken jullie mee?

InstagramCapture_34ac120d-8a30-423e-a208-79019a318475

Nieuwe tafel

Deze week verwelkomden we onze nieuwe tafel. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Ondertussen gingen we ook op stoelenjacht en we vonden wat we zochten! Ik probeer er volgende week meer foto’s van te nemen en er iets over te vertellen!

InstagramCapture_f05720ac-39bc-4a7e-9e6b-2ef649c5ab08

Pannenkoekenboterhammen

Dinsdag trokken we met enkele vriendjes naar De Ster. De kinderen konden daar ravotten in het zand en op de speeltuin. Nadien maakte ik verloren brood voor de hele bende, wij noemen dat pannenkoekenboterhammen. Nadat de kinderen hun maagjes gevuld waren en de jongsten in bed lagen voor een middagdutje, konden de mama’s gezellig bijpraten bij een tasje thee.

collage 30

Dertig

Ik werd deze week dertig en dat hebben we gevierd! Een feestje, dertig foto’s, dertig weetjes en héél véél taart. Bedankt iedereen voor alle wensen en leuke cadeaus!

collage Ares

Nieuw leven en afscheid nemen

In het begin van de week kon Tom voor het eerst zijn petekindje Ares in de armen sluiten. Lola maakte voor hem een mooie strijkparelpostkaart. Jammer genoeg kregen we later op de week slecht nieuws: de oma van Tom overleed onverwachts…

collage nieuwjaar

Oud en nieuw

We vierden oud en nieuw bij ons thuis met de familie. Het werd een gezellige avond met héél lekker eten! Elke gast bracht een gerechtje mee. Op de foto links zie je een Griekse variant van de gekende tiramisu, heerlijk!
Naar aanleiding van het nieuwe jaar maakte ik ook enkele goede voornemens aan de hand van mijn nieuwste boeken. Benieuwd? Kijk dan hier.

collage fietsen

Leren fietsen

We zijn er deze zomer al mee begonnen, dat leren fietsen. Maar Lola was nogal bang en haakte af… We lieten het een beetje rusten, ook omdat we zelf een drukkere periode hadden. Tijdens de feestdagen was Tom meer thuis en had hij tijd om met haar te oefenen. Dat loonde bijna onmiddellijk, want ondertussen kan onze grote meid al een heel eindje fietsen, bravo Lola!