IMG_20160620_201626

Life on sneakers

Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik heb er al zoveel over gezien en gelezen dat ik heel benieuwd was. De schrijfster van het boek, Evi Renaux, kende ik al van haar blog – Rue No. Het feit dat we allebei een dochter hebben die Lola heet, schept ook een band ūüėČ Ik begon maandagavond aan het boek en liefst van al had ik hem die avond helemaal uitgelezen. Omdat het te laat werd, legde ik het boek toch opzij en las ik het in de loop van de week verder uit. Het verhaal dat Evi vertelt, is heel aangrijpend en liet me niet onberoerd. Ze beschrijft¬†de lijdensweg van haar ziekte en hoe ze er toch sterker is uitgekomen. Het verhaal zelf wordt afgewisseld met ontroerende brieven, mooie foto’s en inspirerende quotes, √©cht een aanrader!

IMG_20160621_182936

Koken met Susan

Voor Zappy Ouders schreef ik deze week een artikel over koken met kleuters. Terwijl Lola vorig weekend naar een verjaardagsfeestje was, dook ik met Susan de keuken in. Susan genoot van de onverdeelde aandacht en ik maakte van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen. Omdat mijn kinderen dol zijn op muffins, ging ik op zoek naar een gezonde variant: Spinaziemuffins met geitenkaas!

IMG_20160622_132858

Belgische traktatie

Woensdag speelden de Rode Duivels en dat hebben we geweten! Heel het land stond op z’n kop en ook de kinderen van de klas waren dolenthousiast. De jarige van de dag had zelfs een traktatie in de drie kleuren, geweldig¬†toch?

IMG_20160623_163939

Vriendschapsbandjes

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent ook afscheid nemen. Daarom maakten we samen vriendschapsbandjes. Elk kind trok een naampje en mocht daar een mooi armbandje voor knutselen. Zo ging op het einde van de dag iedereen naar huis met een klein souvenir!

IMG_20160624_175759

Pré verjaardagsfeest

Susan verjaart in augustus, daarom kreeg ze vrijdag een pré verjaardagsfeest in de klas. Ze genoot met volle teugen van de aandacht en was superblij met haar mooie kroon!

IMG_20160625_104649

Zie ze gaan

Tussen de buien door, werd er gisteren hard gewerkt in onze tuin. De meisjes wilden graag helpen, maar bij Susan duurde dat niet lang… Lola hield het langer vol, maar dat had misschien iets te maken met de volgende foto… ūüėČ

IMG_20160626_131031

Ze groeien zo snel!

Als papa klaar was in de tuin, gingen ze samen op fietsenjacht! Lola’s eerste fietsje is echt wel te klein, haar knietjes komen tegen haar stuur en door de kleine wieltjes trapt ze zich verloren als ze de grote fietsen wil bijhouden!
We deden eerst wat research op internet en toen we deze ‘Lola-fiets’ van Popal¬†tegenkwamen, was ze¬†meteen verkocht. Tom zocht een verkooppunt in de buurt en zo komt het dat ons Lola nu op een gepersonaliseerde fiets rondrijdt!